середа, 01 червня 2016 12:02

Вбивці харківського адвоката Віктора Лойка загрожує довічне ув'язнення

Вбивці харківського адвоката Віктора Лойка загрожує довічне ув'язнення

Прокуратура передала до суду справу про вбивство відомого харківського адвоката 52-річного Віктора Лойка. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Прокуратура області затвердила та скерувала до Дзержинського районного суду міста Харкова обвинувальний акт стосовно 25-річного іноземця. Він підозрюється в умисному вбивстві з корисливих мотивів за попередньою змовою харківського адвоката. Проходить по справі як співучасник злочину", - повідомила Дубовик.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, причиною смерті адвоката став гострий розлад кровообігу, викликаний здавленням шиї.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні двоє чоловіків, 37-ми та 25-років вирішили пограбувати та вбити правника. 37-річний чоловік раніше був знайомий з адвокатом та неодноразово бував у нього в квартирі. Бачив, що там є багато картин, дорогі меблі. Тому підговорив свого товариша на вбивство із пограбуванням. Зловмисники домовилися з потерпілим про зустріч у нього вдома. Під час розмови знайомий схопив адвоката за шию та почав душити. Інший у цей час тримав руки жертви", - додала Віта Дубовик.

Вбивши адвоката, молодики обшукали та пограбували квартиру. Забрали коштовності, фотоапарат, мобільні телефони, гроші та інше, на суму понад 350 тисяч гривень.

Затримали співучасника злочину у квітні в Києві. У нього вдома правоохоронці знайшли частину викрадених речей адвоката. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Чоловікові загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Організатора убивства знайшли мертвим в Одесі - без ознак насильницької смерті. При ньому були ювелірні вироби, що належали адвокату. Кримінальне провадження виділено окремо, його розслідують одеські правоохоронці.

Читайте також: Затримали убивцю, який переховувався 11 років

Нагадаємо, адвоката Віктора Лойка задушили 14 березня у власній квартирі. З помешкання зникли ювелірні прикраси. Лойко став відомим після захисту співробітника міліції, якого звинувачували в організації наркотрафіку.

Зараз ви читаєте новину «Вбивці харківського адвоката Віктора Лойка загрожує довічне ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути