середа, 11 травня 2022 13:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Вбив пенсіонера на Сумщині: перший російський військовий постане перед судом

21-річного командира відділення військової частини 32010 четвертої танкової Кантемирівської дивізії Московської області Вадима Шишимаріна засудять за вбивство цивільного на Сумщині.

28 лютого 2022 року окупант вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед, повідомляє генпрокурорка Ірина Венедіктова в Facebook.

Перед цим колону, в якій був сержант Шишимарін розбили наші ЗСУ. Втікаючи, він із ще чотирма співслужбовцями обстріляли з автоматів приватний автомобіль та викрали його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині затримали зрадника, який приїхав воювати проти України

На вкраденій машині з пробитими ними ж колесами загарбники заїхали в село. Дорогою побачили чоловіка, який повертався додому і говорив по телефону. Один із військових наказав сержанту вбити цивільного, щоб він не повідомив про них українським захисникам.

Той здійснив декілька прицільних пострілів через відкрите вікно автомобіля із автомата Калашникова у голову 62-річного чоловіка. Він помер на місці всього в декількох десятках метрів від свого будинку.

Наразі підозрюваний Шишимарін перебуває під вартою. За ці дії йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Автор: facebook.com/VenediktovaIryna
   Вадиму Шишимаріну загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.
Вадиму Шишимаріну загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Трьом військовослужбовцям збройних сил Російської Федерації заочно повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством.

Троє - військові 64 окремої мотострілкової бригади 35 загальновійськової армії Російської Федерації. У березні 2022 року в тоді окупованому місті Буча на Київщині підозрювані жорстоко поводилися із мирним населенням.

Окупанти вдерлися до приватного будинку і пострілами у голову вбили двох цивільних чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Вбив пенсіонера на Сумщині: перший російський військовий постане перед судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути