Ексклюзиви
субота, 01 жовтня 2022 17:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Ватажка терористичної ЛНР Пасічника оголосять в розшук
1

Служба безпеки України повідомила про підозру у колабораційній діяльності так званому "голові ЛНР" Леоніду Пасічнику.

Задокументовано його злочинну діяльність у проведенні фейкового "референдуму" на тимчасово окупованих територіях Луганщини. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За даними слідства, він підписав звернення депутатів незаконної "народної ради ЛНР" щодо набрання чинності злочинним "законом про референдум ЛНР щодо питання про входження до складу РФ".

Служба безпеки України повідомила про підозру у колабораційній діяльності так званому «голові ЛНР» Леоніду Пасічнику та восьми «депутатам ДНР»
Фото: ssu.gov.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "спакувала" зрадника, який допомагав росіянам захопити й окупувати Вовчанськ

"За його вказівками було проведено організаційну роботу щодо створення та функціонування "центральних та дільничних виборчих комісій", забезпечено фінансування підготовки та проведення фейкового плебісциту. До того ж, Пасічник регулярно брав участь у пропагандистських заходах, обґрунтовуючи необхідність псевдоголосування та приєднання до Росії", – йдеться у повідомленні.

Підозру від СБУ отримали також вісім так званих "депутатів народної ради ДНР". А саме Максим Книш, Олександр Мальков, Наталія Стрельчук, Мирослав Руденко, Анастасія Селіванова, Олександр Бондаренко, Олександр Дяговець, Олексій Жигулін.

"Ці колаборанти на одному із зібрань одностайно проголосували за "закон" про проведення "референдуму" і звернулися до ватажка терористичної організації ДНР Пушиліна за підписанням цього неправомірного документа", – йдеться у повідомленні СБУ.

Нині вирішується питання щодо оголошення їх у розшук.

На псевдореферендумах російських окупантів "проголосували" померлі особи і діти. Намалювали 98% "за" "приєднання" до РФ і відправили колаборанта, ватажка "ЛНР" Леоніда Пасічника "на уклін в бункер" до президента РФ Володимира Путіна.

Раніше Служба безпеки України встановила ще 16 організаторів псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Донеччини, Херсонщини і Запоріжжя. Зловмисникам заочно повідомила про підозри.

Зараз ви читаєте новину «Ватажка терористичної ЛНР Пасічника оголосять в розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути