середа, 24 травня 2017 15:46

"Ваші діти - шматки м'яса": у медзакладі помирають діти

"Ваші діти - шматки м'яса": у медзакладі помирають діти
В Інституті нейрохірургії ім. Ромоданова лікарі невчасно проводять операції. Діти вмирають на операційних столах ФОТО: neurorepair.org.ua

В Київському інституті нейрохірургії ім. Ромоданова через байдужість лікарів померла 4-річна Настя з Одеси. У цьому закладі подібні випадки - непоодинокі.

Про це стало відомо з відгуків відвідувачів медичного закладу, які у Facebook опублікував громадський діяч Павло Паламарчук.

Повідомлення датують 2015-2016 роками.

За словами Наталії, в інституті помер її син. Лікарка тричі відтерміновувала операцію. Хоча її мали зробити терміново.

"Люди, якщо вам цінне життя ваших дітей – беріть їх і йдіть в інше місце. У мене там помер син. Операція була термінова. Однак її переносили 3 рази. Під час лікування наш лікар поїхав. Тому нас кілька разів перекидали з рук у руки. Я вважаю, що операцію провели некомпетентно. Син помер на реанімаційному столі. Якби наші горе-лікарі діагностували пухлину раніше, то ні ногою б у Ромоданова. Ваші діти там конвеєр, шматки м'яса. Тепер до кінця життя картатиму себе. Прости мене, синку. Думаю, лікарі за свою "зірковість" довго горітимуть у пеклі", – розповіла жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7-річний хлопчик помер від ін'єкції: найдивніші смерті 2016-го

За словами користувачки з ніком Ася, у їхньому випадку лікар теж не поспішав робити операцію.

"Щодня хотів, щоб ми швидше з'їхали з цього відділення. Однак дитина була в жахливому стані. Коли ми мали поїхати, сказав мені, мамі, в обличчя "Ну, нарешті!". Лікарі в інституті з початку поставили на нас хрест. Як виявилося, це успішно лікують за кордоном, але нам ніхто не сказав. Ми поїхали. Однак було запізно. Смерть на вашій совісті, професоре. Через таких циніків, як ви, помирають діти", – зазначила вона.

Користувачка Мар'яна розповіла, аби допомогти дитині, мусили бігати за лікарями.

"У мене питання до медичного персоналу: "Як ви спокійно живете і спите?" Скажу, що під час нашого перебування померли 5 діточок", – коментує Мар'яна.

За словами Паламарчука, єдина гуманна людина в цій бездушній коробці – черговий лікар реанімації Євгенія Андріївна. Однак вона раптом пішла у відпустку до кінця місяця. Окрім цього, скоро відбудеться судове засідання. На ньому розглядатимуть справу про смерть 4-річної Насті з Одеси. Дівчинка стала жертвою халатності лікарів Інституту нейрохірургії ім. Ромоданова. Термінову операцію відмовилися робити через травневі свята.

"Скоро зустрінемося в суді. І поговоримо про життя", – написав громадський діяч.

20-річний Денис Столярчук помер під час операції із виправлення носової перегородки. Трагедія сталася у 1-й міській лікарні Кривого Рогу на Дніпропетровщині. Оперував завідувач відділенням - Володимир Цицей. Під час нескладної операції у лікаря зісковзнула рука і долотом проломила хлопцеві череп. Потерпілий помер у реанімації за тиждень.

Зараз ви читаєте новину «"Ваші діти - шматки м'яса": у медзакладі помирають діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути