понеділок, 04 липня 2011 14:38

Вандали понівечили католицький хрест у столиці

Вандали понівечили католицький хрест у столиці

У Римо-католицькій церкви заявляють, що невідомі знищили хрест, встановлений на днях у Києві на будівельному майданчику, де планується зведення храму святого Франциска. До міліції ніяких заяв не надходило.

"Хрест, який 2 липня був встановлений і освячений на будівельному майданчику, де в майбутньому має будуватися храм св. Франциска на Оболоні в Києві, в ніч з 3 на 4 липня знівечений і порізаний на шматки місцевими жителями", - повідомляє медіа-центр Римо-католицької церкви в Україні.

У центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві повідомили, що ніяких заяв з даного інциденту не надходило.

У 2004 році римо-католицька громада св. Франциска отримала в Оболонському районі Києва земельну ділянку під будівництво храму (на перехресті вулиць Героїв Дніпра та Зої Гайдай). У 2010 році ця земля перейшла у постійне користування Церкви. В даний час парафіяни збираються на богослужіння в маленькій капличці.

Зведення храму планувалося почати навесні цього року, але, як повідомляє медіа-центр, такі наміри "зустріли опір серед мешканців прилеглих будинків, які різними способами намагаються зробити неможливим будівництво".

Зараз ви читаєте новину «Вандали понівечили католицький хрест у столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути