Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2024 11:47

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розповіли про бої та складну ситуацію на південному фронті

В ЗСУ розповіли про бої та складну ситуацію на південному фронті
Погодні умови впливають не лише на окупантів. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Ситуація на південному фронті лишається дуже напруженою. Ворог намагається компенсувати тиск із застосуванням артилерії, авіації і безпілотних літальних апаратів різних модифікацій від ударних до тих, які переносять осколкові боєприпаси.

Росіяни суттєво посилюють застосування дронів та артилерії на півдні, заявила 23 січня речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Вони намагаються компенсувати ті втрати часу, які були у них через погодні умови. Зараз використовуючи таке віконце погодних можливостей, ворог активізував використання безпілотників. Понад 30 зафіксовано, це FPV-дрони і дрони, які скидали осколкові боєприпаси. Є активізація в бік Очаківського району. РФ намагається тиснути за допомогою дронів та покривати територію артилерією", - розповіла вона.

Погодні умови впливають не лише на окупантів, але й на ЗСУ.

"Ворог намагається тримати на високому рівні інтенсивності удари артилерією, доводячи їх до позначки 100. Зараз це їм робити складніше, тому що минулої доби наша контрбатарейна робота була досить результативною. Знищено установку "Град", сім гармат, дві САУ та 11 одиниць автобронетанкової техніки", - пояснила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ вдарила по Дніпропетровщині - є жертви

Ситуація на лівобережжі Херсонщини наразі дуже непроста.

"Доводиться утримувати позиції у складних умовах. Доводиться за поганої погоди під тиском ворожих атак продовжувати роботи по розширенню плацдарму. Минулої доби інтенсивність ворожих атак дещо знизилася. Лише до однієї атаки вони вдалися. Отримали відсіч і повернулися на свої позиції", - резюмувала речниця.

Триває 699-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 68 бойових зіткнень, повідомив уранці 23 січня Генеральний штаб Збройних сил України.

Наші воїни активними діями завдають окупантам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59, звітує Генштаб.

Підрозділами ракетних військ ЗСУ завдано ударів по пункту управління, артилерійському засобу та радіолокаційній станції противника.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розповіли про бої та складну ситуацію на південному фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути