понеділок, 29 серпня 2022 11:49

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні судитимуть директора "Russia Today" – звинувачують у закликах до геноциду

В Україні судитимуть директора "Russia Today" – звинувачують у закликах до геноциду
Служба безпеки України передала до суду справу щодо директора російського пропагандистського телеканалу "RT" Антона Кузнєцова-Красовського. Фото: t.me/SBUkr/4950

Служба безпеки України завершила розслідування та передала до суду справу щодо директора російського пропагандистського телеканалу "RT" Антона Кузнєцова-Красовського.

Зібраних доказів вистачить для притягнення його до кримінальної відповідальності, повідомляють у пресслужбі СБУ.

"Він неодноразово використовував усі доступні йому медійні платформи для публічних закликів до геноциду українців. А також до ліквідації незалежності України та повалення її конституційного ладу", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропагандист РФ із "черепом захисника Маріуполя" закликав убивати українців 18+

Зокрема, задокументовано, що Кузнєцов-Красовський неодноразово негативно висловлювався про українців, як націю. Виступав проти існування України як самостійної і суверенної держави.

В СБУ наводять цитати з "виступів" чоловіка на YouTube і Telegram-каналах:

"Ребят, ну очевидно, что надо взять себя в руки. Собраться, перестать думать о "братьях". Они не братья нам. Я там вырос, со знанием дела говорю: Мочите! Давайте! Хватит!"

Й інший заклик: "С.ка, этой страны не должно быть!"

При цьому Кузнєцов-Красовський постійно переконував глядачів у доцільності проведення так званої "спеціальної воєнної операції" на території України.

Російському пропагандисту інкримінують геноцид, публічні заклики до геноциду. А також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду для їх розповсюдження та поширення таких матеріалів. За це передбачено позбавлення волі терміном до п'яти років.

У Дніпропетровській області за останні дні Служба безпеки України викрила трьох прибічників російської пропаганди. Один із них виявився підприємцем з Дніпра. Після повномасштабного вторгнення він пропагував настання "русского мира".

Служба безпеки України також знешкодила потужну ботоферму, яку використовували для дискредитації керівництва держави та розхитування суспільно-політичної ситуації. Зловмисники масово поширювали через інтернет дезінформацію.

Зараз ви читаєте новину «В Україні судитимуть директора "Russia Today" – звинувачують у закликах до геноциду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути