середа, 13 грудня 2017 10:20

В Україні переймають практику ФСБ: мусульманам підкинули екстремістську літературу - муфтій Ісмагілов

В Україні переймають практику ФСБ: мусульманам підкинули екстремістську літературу - муфтій Ісмагілов
"Ми не розповсюджуємо екстремістську літературу та не поділяємо таких поглядів", - каже муфтій Саїд Ісмагілов

Мусульманській громаді у Житомирі підкинули книги з пропагандою релігійної нетерпимості. Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов.

"У нас багато запитань до СБУ, адже в Україні не існує списку забороненої літератури. Дві книжки, надруковані у Єгипті і завезені в Україну, одеський суд декілька років тому визнав такими, що містять ознаки нетерпимості до представників інших релігійних поглядів. Ми повністю згідні з судом і не розповсюджуємо подібну літературу та не поділяємо таких поглядів. За свідченням імама громади, книжки підкинули під час обшуку. Або хтось із прихожан підклав ці книги на полиці бібліотеки у мечеті" - каже Саїд Ісмагілов.

За його словами, таку практику застосовує ФСБ Росії в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явився чорний список російських книжок

"Мусульманські громади як можуть позбавляються забороненої літератури, але під час обшуків її усе одно підкидують. Доходить до абсурду, бо феесбешники не дуже розуміються в напрямках ісламу і підкидують книжки зовсім інших конфесій", - розповідає муфтій.

"Зараз тривають слідчі дії. Маємо надію, що виграємо суд. Я зі свого боку гарантую, що в жодній з наших громад таких книжок немає", - додав він.

У липні цього року в приміщенні громади "Нур Аль-Іслам" в Житомирі правоохоронці провели обшук і виявили літературу з пропагандою расової, національної та релігійної нетерпимості. Відкрили кримінальне провадження, в якому фігурує імам громади, уродженець Чечні, учасник АТО Ахмат Ажіев.

Зараз ви читаєте новину «В Україні переймають практику ФСБ: мусульманам підкинули екстремістську літературу - муфтій Ісмагілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути