вівторок, 05 липня 2022 16:43

В Україні не всюди розпочнеться сезон опалення: подробиці

В Україні не всюди розпочнеться сезон опалення: подробиці
Уряд України готується до важкої зими. Фото: pixabay

У деяких населених пунктах України не вдасться відновити централізоване теплопостачання до зими.

Багато обʼєктів було зруйновано через російські обстріли. Про це розповів премʼєр-міністр України Денис Шмигаль під час спілкування з журналістами у рамках Міжнародної конференції з питань відновлення України, що відбувається у швейцарському місті Лугано, передає УНІАН.

"Треба бути готовими і чесними, що не завжди вийде відновити централізоване теплопостачання вже в цьому році, тому що збитки величезні. Є об'єкти централізованого теплопостачання, які зруйновані вщент. Їх треба відбудовувати фактично з нуля і робити, відповідно, системи теплопостачання з нуля у багатьох містах", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опалення у Маріуполі не буде – Андрющенко

Шмигаль додав, що уряд готується до важкої зими.

"Декілька сотень котелень розбиті, втрачені. Ми розуміємо, що це ризик для міст, містечок. Ми взялися їх відновлювати і розуміємо, що їх відновимо. Крім цього, ми створили відповідний запас швидких модульних котелень, які можна розгортати протягом одного тижня, на різних видах палива", – розповів премʼєр.

За його словами, також зробили запас спеціальних генераторів для електроенергії і запас спеціальних очищувачів для питної води.

Про майбутній опалювальний сезон важливо думати вже зараз, адже зима близько. Вона в Україні буде "надскладною", а в оселях буде не так тепло, як раніше. Боятися зростання тарифів українцям не варто, адже вони не зміняться. Українцям слід почати відвикати від "життя з відкритими вікнами" взимку.

Зараз ви читаєте новину «В Україні не всюди розпочнеться сезон опалення: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути