четвер, 19 січня 2023 11:48

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні була масштабна тривога ‒ що відбувалося
Оновлено

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу. У Білорусі вранці 19 січня зафіксовано збільшення авіаційної активності росіян.

Повітряна тривога оголошена у всіх регоінах України. Білоруське міноборони оголосило початок другого етапу спільного льотно-тактичного навчання ЗС РБ і РФ. Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Автор: t.me/alarmukraine
  Повітряна тривога у всіх областях України
Повітряна тривога у всіх областях України

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ пояснили, чому РФ припинила атакувати Україну іранськими дронами

Авіаційні підрозділи розпочали виконання завдань.

За даними "Беларускі Гаюн", над Білоруссю фіксуються польоти гелікоптерів ВКС РФ, також у Барановичах почалися тренувальні польоти винищувачів, а з аеродрому в Мачулищах злетів МіГ-31К ВКС РФ (RF-92215), який може бути носієм ракет "Кинжал".

Повідомляється, що в Мачулищах також злетів розвідувальний А-50У ВКС РФ.

"Кинджал" – це авіаційний ракетний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Ракети "Кинджал" запускають з літаків-носіїв, після чого вони летять із гіперзвуковою швидкістю (в 10 разів вище швидкості звуку) і маневрують в польоті. Ракета здатна вражати і нерухомі, й мобільні цілі. Бойова частина еквівалентна 4 тис. кг тротилу.
Після запуску ракета піднімається на висоту близько 20 км, а потім падає на ціль, як звичайна балістична ракета. Через це її важко збити системам ППО. Основним носієм ракет комплексу "Кинджал" є модифікований літак МіГ-31К. Один борт здатен нести одну ракету.

Оновлено на 10:49

У Білорусі з аеродрому в Мачулищах о 10:44 злетів третій МіГ-31К ВКС РФ, повідомляє "Беларускі Гаюн".

Оновлено на 11:45

Об 11:31 у Мачулищаз сів МіГ-31К ВКС РФ з реєстраційним номером RF-95194, повідомляє "Беларускі Гаюн". А об 11:41 там сів другий російський Міг-31К.

В Україні почалися відбої повітряної тривоги.

Загроза авіаційних та ракетних ударів РФ по цивільних об'єктах залишається високою на всій території України. Про це вранці 19 січня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

У Білорусі тривають спільні навчання повітряно-космічних сил РФ і військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «В Україні була масштабна тривога ‒ що відбувалося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути