пʼятниця, 30 січня 2015 18:45

У Вуглегірську бойовики оточили позиції українських військових і кинули проти них танки - Семенченко

У Вуглегірську бойовики оточили позиції українських військових і кинули проти них танки - Семенченко
Фото: 62.ua

Населений пункт Вуглегірськ (розташований на південному заході від Дебальцевого) знаходиться під контролем бойовиків, які оточили кілька опорних пунктів українських військових. Про це повідомив нардеп, командир полку "Донбас" Семен Семенченко.

"Усередині Вуглегірська терористи, ними оточені кілька українських опорних пунктів, по яким працюють танки. Ініціативи від командування - нема... Встановили зв'язок з хлопцями з батальйону "Світязь", що знаходиться на одному з оточених пунктів", - написав Семенченко на своїй сторінці Фейсбук в п'ятницю ввечері.

Також він поінформував, що "протягом дня підчистили Дебальцеве", проте населений пункт постійно піддається обстрілу з боку бойовиків, але контролюється українськими військовослужбовцями.

"Загалом по Дебальцевому луплять, з боків дебальцевського "рукава" намагаються пробитися адепти "русского мира", у Вуглегірську шабаш і оточені хлопці", - констатував командир полку.

"Ніяких" котлів "і" здачі Дебальцевого "поки ми живі - не буде. Паніки не треба", - пізніше додав Семенченко.

У свою чергу заступник директора Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий на екстреному брифінгу в 17.30 в п'ятницю повідомив, що у Вуглегірську триває бій, "російсько-терористичні війська постійно обстрілюють сили АТО".

За його словами, для припинення вогню з боку бойовиків сили АТО ведуть контрбатарейну боротьбу, сили противника постійно маневрують, що ускладнює їх ліквідацію. Разом з тим, Польовий підкреслив, що "командування просить з розумінням поставитися до обмеження подачі інформації в районі Вуглегірська; це було зроблено для того, щоб не ставити під загрозу життя наших військових".

Зараз ви читаєте новину «У Вуглегірську бойовики оточили позиції українських військових і кинули проти них танки - Семенченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути