понеділок, 12 вересня 2011 14:33

У США підняли у небо винищувачі, через пасажирів у туалеті авіалайнеру

У США підняли у небо винищувачі, через пасажирів у туалеті авіалайнеру

У США винищувачі супроводжували рейс із Лос-Анджелеса до Нью-Йорка після того, як три пасажири закрилися у туалеті авіалайнера.

Два військових винищувачі F-16 супроводжували рейс під номером 34 аж до його посадки у міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді у Нью-Йорку. Пасажири, які стали винуватцями тривоги, на момент посадки і раніше перебували у вбиральні.

Представник правоохоронних органів, який розмовляв з журналістами на умовах анонімності, повідомив, що загрози терористичного акту не було.

Представники командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) підтвердили інформацію про винищувачі, які біли підняті по тривозі, уточнивши, що вони супроводжували літак близько 160 кілометрів.

Пізніше надійшло повідомлення про ще один випадок підозрілої поведінки пасажирів літака. Так, два пасажири рейсу під номером 623, що слідував з Денвера, замкнулися в одній із вбиралень авіалайнера та відмовилися вийти.

Після того, як диспетчери отримали повідомлення екіпажу повітряного судна, було прийнято рішення підняти у повітря два винищувачі F-16, які супроводили борт до пункту призначення.

Літак з підозрілими пасажирами на борту успішно здійснив посадку в аеропорту Детройта, винуватці тривоги затримані. Багаж усіх пасажирів судна обстежується спеціально тренованими собаками.

Зазначимо, що інцидент стався у десяту річницю найбільшого за всю світову історію теракту, який стався у США 11 вересня 2001 року.

Бойовики-смертники, що належали до терористичної організації "Аль-Каїда", захопили чотири пасажирські літаки, направивши два з них на символ ділового Нью-Йорка - вежі Всесвітнього торгового центру, а два інших - на Пентагон і Білий дім.

Один з літаків - останній - не досяг своєї мети, впавши у Пенсільванії після того, як його пасажирам вдалося позбавити терористів управління авіалайнером.

Газета Нью-Йорк Таймс підрахувала, скільки збитків завдали США теракти, організовані "Аль-Каїдою" 10 років тому. Газета наводить дані, що на знищення Всесвітнього торгового центру і Пентагону "Аль-Каїда" витратила близько півмільйона доларів. Для США витрати, пов'язані з ліквідацією наслідків терактів, складуть близько 3,3 трлн доларів або майже 7 млн доларів на кожен долар.

Зараз ви читаєте новину «У США підняли у небо винищувачі, через пасажирів у туалеті авіалайнеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути