Ексклюзиви
вівторок, 30 липня 2024 22:30

У російському полоні помер оборонець Маріуполя

Донька оборонця Маріуполя повідомила про смерть батька у російському полоні.

Причини смерті донька не уточнила, лише зазначила, що тіло її батька досі залишається в окупантів. Про це Крістіна Кошка повідомила на своїй сторінці в Instagram.

Більше року вона благала допомогти витягти батька з полону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни стратили понад сотню українців у полоні - прокуратура

"9 днів, як тебе не стало, 9 днів, поки ти досі не на рідній землі. Мій улюблений татко, як ми боролися за тебе, як боровся ти і чекав на зустріч з нами. Ти завжди підбадьорював нас. Ніколи не пробачу тим, хто тебе не врятував, і це відбулося в полоні", – написала вона 30 липня.

Автор: instagram.com/kristykoshka
  Олександр став на захист Маріуполя у складі територіальної оборони.  У полон потрапив у 2022 році
Олександр став на захист Маріуполя у складі територіальної оборони. У полон потрапив у 2022 році

До початку повномасштабного вторгнення Олександр працював моряком. Пізніше приєднався до територіальної оборони, у складі якої став на захист Маріуполя. У полон потрапив у 2022 році.

Рік тому росіяни в Ростові-на-Дону влаштували показове судилище над українськими полоненими. На одному з фото Крістіна впізнала свого батька.

"Здається, що 2 різні людини, але на жаль ні. Це моя рідна людина, мій тато, який рік перебуває в полоні! За що? За те, що він захищав своє місто Маріуполь, свою країну, і був на своїй території? За що такі знущання? Важко дивитися на людину, яка колись була щаслива, у якої було все, а зараз просто безпорадність та порожнеча в очах. Поверніть усіх захисників Маріуполя додому, бо вони виконали свій обовʼязок перед країною", – писала тоді Крістіна.

У березні 2024 року донька полоненого повідомила, що ростовський суд продовжив утримання українських захисників, серед яких і її батько, під вартою до 29 червня.

Командир захисників "Азовсталі" Денис "Редіс" Прокопенко закликав військово-політичне керівництво України не забувати про українських бранців. Він нагадав, що пережити російський полон дуже складно.

"Постійні катування, голод, показова страта в Оленівці, незаконні судилища та довічні ув'язнення. Скоро вам нікого буде обмінювати", – сказав Прокопенко.

Зараз ви читаєте новину «У російському полоні помер оборонець Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути