вівторок, 02 серпня 2011 12:45

У Росії черговий теракт: постраждала п'ятирічна дівчинка

У Росії черговий теракт: постраждала п'ятирічна дівчинка

В результаті теракту постраждала п'ятирічна Ульяна Зезік: дівчинка підібрала заміновану коробку, і бомба вибухнула у неї в руках. Кримінальну справу порушили за статтею "терористичний акт".

Правоохоронні органи затримали підозрюваного у справі про вибух в дитячому саду в Комсомольську-на-Амурі, що прогримів у вівторок вранці. Чоловік уже зізнався у скоєнні злочину.

Оперативники МВС і ФСБ через уже кілька годин після вибуху затримали підозрюваного, який, за версією слідства, підкинув коробку з бомбою в дитячий сад. Підозрюваним виявився 26-річний місцевий житель, якого в минулому неодноразово затримували за хуліганські дії.

Офіційний представник Слідчого комітету (СК) РФ Володимир Маркін підтвердив факт затримання.

"Разом з тим, слідство відпрацьовує і інші версії злочину, з'ясовуються мотиви його здійснення", - повідомив він.

Трохи раніше повноважний представник президента РФ в Далекосхідному федеральному окрузі Віктор Ішаєв закликав правоохоронні органи та спецслужби Хабаровського краю розібратися у всіх обставинах і знайти винних в організації теракту.

Він також звернув увагу на необхідність посилити заходи безпеки в місцях з масовим і постійним перебуванням людей, особливо в закладах охорони здоров'я та освіти.

За даними слідства, пристрій, який вибухнув у руках дитини, спрацював не повністю.

"На веранді були й інші діти, перебували батьки. Після того як дитина підняла пакет, стався хлопок, через який постраждала дитина. І відразу мама одного з вихованців, коли дитина упустила згорток, штовхнула його ногою. Він відлетів далі і не було розриву вибухових елементів", - заявив на прес-конференції у вівторок керівник УМВС по Хабаровському краю генерал-майор поліції Андрій Сергєєв.

Він пояснив, що "саморобний вибуховий пристрій спрацював на розмикання, але те, що воно було виготовлено непрофесійно і не тієї вражаючої сили, яка б передбачала широкий вражаючий ефект, це безумовно". Сергєєв уточнив, що механізм спрацьовування пристрою і його можливий потенціал оцінить вибухотехнік.

У свою чергу помічник керівника Слідчого управління Слідчого комітету РФ по Хабаровському краю Ілля Гудков повідомив, що саморобний вибуховий пристрій складався з "святково оформленої картонної коробки розміром 10 на 10 см, в яку був поміщений аерозольний балон, наповнений вражаючими елементами з металевого дроту".

За його словами, потужність вибухового пристрою складала близько 7 грамів у тротиловому еквіваленті. Дівчинка побачила на землі коробку в подарунковій упаковці, штовхнула знахідку, з коробки викотився балон і вибухнув.

Зараз ви читаєте новину «У Росії черговий теракт: постраждала п'ятирічна дівчинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути