Ексклюзиви
пʼятниця, 22 вересня 2023 16:51

Спецтема: Війна Росії проти України

В РФ заявили, що перекинули "вагнерівців" на Херсонщину: в ЗСУ прокоментували

В РФ заявили, що перекинули "вагнерівців" на Херсонщину: в ЗСУ прокоментували
Російські пропагандисти почали поширювати вкиди про те, що на територію окупованої Херсонської області нібито прибула група бойовиків ПВК "Вагнера". Фото: t.me/orchestra_w

Російські пропагандисти почали поширювати вкиди про те, що на територію окупованої Херсонської області нібито прибула група бойовиків ПВК "Вагнер".

У Збройних силах України це не підтвердили. Зокрема, речниця сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час брифінгу у п'ятницю, 22 вересня, пояснила, що таким чином росіяни, найімовірніше, хочуть підняти бойовий дух своїх військових через брак резервів та зупинити дезертирство.

"Але насправді ми фіксуємо прибуття Росгвардії, "кадирівців", і це відбулося ще кілька тижнів тому для стримування дезертирських настроїв в самих окупаційних військах", – розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ офіційно підтвердили удар по штабу російського флоту в Криму

За словами Гуменюк, "дух дезертирства" серед окупантів зростає через бойові дії на Запорізькому напрямку та контрбатарейну боротьбу на Херсонщині.

"Деякі місцеві підрозділи шукають як "стати" цивільними – перевдягаються й намагаються загубитися серед населення, а потім виїхати з регіону в евакуаційних колонах", – розповіла речниця.

На заході Запорізької області бронетехніка Збройних сил України вже діє за останньою лінією російських оборонних укріплень. Водночас зарано стверджувати, що Сили оборони повністю прорвали цю межу.

Ситуація на фронті в Харківській та Луганській областях досі напружена, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої у Донецькій області тривають.

Зараз ви читаєте новину «В РФ заявили, що перекинули "вагнерівців" на Херсонщину: в ЗСУ прокоментували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути