Ексклюзиви
понеділок, 18 березня 2013 22:54

В результаті серії вибухів в Нігерії загинули 25 людей

В результаті серії вибухів в Нігерії загинули 25 людей
Фото: Reuters

У результаті серії вибухів, які сталися 18 березня на автобусній зупинці в місті Кано в Нігерії, загинули не менше 25 осіб. Про це повідомляє Reuters.

Вибухи сталися в трьох автобусах на зупинці в районі Сабон Гарі, населеному іммігрантами з переважно християнського півдня країни. Один з автобусів, за свідченням очевидців, у момент вибуху був повністю заповнений пасажирами і від'їжджав від зупинки. За даними поліції, вибухів було два. Тим часом, як пише Agence France-Presse з посиланням на свідків події, вибухів було від трьох до п'яти.

Район Сабон Гарі оточили військові і поліцейські; на місці події працюють рятувальники. За словами поліції, кількість жертв може зрости, оскільки рятувальні роботи ще не завершені.

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт, проте влада вважає, що за вибухами стоїть радикальне ісламістське угруповання "Боко Харам".

У січні 2012 року в місті Кано сталася серія вибухів, жертвами яких стали більше 160 чоловік. Того разу відповідальність за теракт взяли на себе бойовики "Боко Харам".

Радикальне ісламістське організація "Боко Харам" веде боротьбу з урядом Нігерії, домагаючись створення на півночі країни побудованого за законами шаріату держави. В рамках цієї кампанії бойовики борються також з християнами і представниками інших релігій. Так, у січні 2012 року бойовики "Боко Харам" зажадали від всіх християн покинути північ країни, населений в основному мусульманами. Основним методом боротьби бойовики угрупування вважають масовий терор.

Зараз ви читаєте новину «В результаті серії вибухів в Нігерії загинули 25 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути