Ексклюзиви
вівторок, 29 листопада 2022 16:41

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі висловилися про передачу Україні системи ППО Patriot

У Польщі висловилися про передачу Україні системи ППО Patriot
Системи ППО Patriot ще не прибули до Польщі. Фото: eastnews.ua

У Польщі на найвищому політичному рівні розглянуть сценарій передачі системи протиповітряної оборони Patriot у західні регіони України.

Поки що йдуть розмови щодо пропозиції Німеччини передати Patriot Польщі. Польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький додав, що треба дочекатись цього моменту. Його цитує видання wPolityce.

"Системи Patriot ще не прибули до Польщі. Коли вони прибудуть, ми обов'язково разом із президентом, головою Міноборони вирішимо питання про їхнє детальне розміщення", – пояснив Моравецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП назвали важливий акт підтримки українців перед найжорстокішою зимою в історії

Прем'єр Польщі зазначив, що він радий пропозиції Німеччині та закликав би партнерів допомогти їм захистити хоча б частину міст, частину українського неба, як цього найбільше хочуть українці.

"Ми бачили після цього прикрого випадку, коли ракета, швидше за все, була українською, яка була спрямована проти російських ракет. Ці ракети випадково впали на територію Республіки Польща, тому захист цієї частини України також є найкращим захистом для громадян Польщі", – додав Моравецький.

Також влада Польщі сподівається найближчим часом отримати системи ППО Patriot, які країна замовила у США раніше.

Система ППО Patriot не є наступальною зброєю. Вона допоможе Україні захистити населення від російських ракет. Про це заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк в Twitter.

Розміщення в Україні систем протиракетної оборони Patriot буде вигідним і для Польщі. Адже це гарантуватиме безпеку для південно-східної частини країни. На цьому під час відвідин навчань НАТО Tumak-22 наголосив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, повідомляє пресслужба відомства.

Україна розраховує на подальшу співпрацю з Німеччиною щодо постачання систем ППО IRIS-T після того, як наші ЗСУ отримають три установки, обіцяні канцлером ФРН Олафом Шольцем. Є певні сигнали, що постачання систем ППО на цій партії не закінчиться. Таку думку в ефірі телемарафону висловив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі висловилися про передачу Україні системи ППО Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути