понеділок, 26 вересня 2022 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

В ОРЛО відправляють на фронт без підготовки, бо вже немає ким підкріплюватися – Гайдай

В ОРЛО відправляють на фронт без підготовки, бо вже немає ким підкріплюватися – Гайдай
На окупованій частині Луганщини для "мобілізації" забирають усіх чоловіків призовного віку. Фото: eastnews.ua

На окупованій частині Луганщини для "мобілізації" забирають усіх чоловіків призовного віку.

На відміну від Російської Федерації, де мобілізація часткова, у так званій ЛНР вручають повістки навіть юнакам, які досягли 18 років. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 26 вересня.

"Тому й голосувати значна більшість не йде. Як от у Сватовому, де повістки про мобілізацію вручають всім особам чоловічої статі, що досягли 18-річного віку. Окремих громадян, водіїв вантажівок, одразу відправляють до військових частин. Без підготовки. Бо фронт вже немає ким посилювати", – написав він у Telegram.

За його словами, одна з найвищих явок на псевдореферендумі в Алчевську. Там, за інформацією окупаційної влади, була висока ймовірність обстрілів, дільниці працювали в бомбосховищах.

За три дні проведення псевдореферендуму росіяни заявляють про понад 76% явки населення та більше мільйона учасників цього дійства, зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог масовано вдарив по Миколаєву з областю

"Одна з найвищих явок зафіксована в Алчевську, де, на відміну від інших населених пунктів, не здійснювався поквартирний обхід з автоматами. Навпаки – з "міркувань безпеки" виборчі дільниці працювали виключно в бомбосховищах через нібито "високу ймовірність обстрілів. Тобто, при фактично оголошеній тривозі, людям дозволили пересуватися містом та ризикувати життям, а організаторам так званого референдуму працювати. Щоправда, у підвалах. Головне ж проголосувати і підрахувати, а як людина буде діставатися дільниці і повертатися додому – це вже питання друге", – зазначив Гайдай.

Додав, що голосуючих "назбирали тільки для телекартинки, а явку намалювали, опираючись на вказані зверху середні показники".

Атаки російського агресора не припинялися. Так, 25 вересня підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Майорськ, Бахмут, Підгородне, Виїмка, Курдюмівка, Зайцеве, Новомихайлівка, Первомайське, Кам'янка, Побєда та Павлівка.

"Авіація Сил оборони завдала 33 удари. Підтверджено ураження 25 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та 8 позицій зенітних ракетних комплексів. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони знищили один літак Су-25, вертоліт Мі-8 та 2 БпЛА противника. Ракетні війська і артилерія уразили шість пунктів управління, 12 районів зосередження живої сили та техніки противника, дві позиції зенітних ракетних комплексів, три підрозділи ракетних військ і артилерії, шість складів з боєприпасами, а також дев'ять окремих важливих цілей", – повідомив Гайдай.

Окупанти здійснили обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії 17 населених пунктів на Краматорському напрямку та 18 населених пунктів на Бахмутському.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в Російській Федерації. Призову підлягатимуть росіяни, які перебувають у запасі. Після чого різко зросла кількість бажаючих виїхати з Росії. Офіційно заявили, що призвуть 300 тисяч осіб, але на ділі ЗМІ стверджують, що призвати планується 1,2 млн росіян.

Зараз ви читаєте новину «В ОРЛО відправляють на фронт без підготовки, бо вже немає ким підкріплюватися – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути