четвер, 25 грудня 2014 12:21

В окупованому Криму німців піддають репресіям

В окупованому Криму німців піддають репресіям
Фото: tsn.ua

Після анексії Криму Росією етнічних німців, які проживають на півострові, примушують приймати громадянство РФ та не дозволяють спілкуватися рідною мовою.

Про це повідомляє DW із посиланням на німецький "Союз вигнаних" (BdV).

У союзі стурбовані становищем, в якому опинилися представники німецької меншини в Криму. За словами президента BdV Бернда Фабрициуса, етнічні німці піддаються репресіям, що було б неможливо на українському півострові до його анексії Росією.

Він зазначив, що німці Криму змушені приймати російське громадянство і в повсякденному житті вже не можуть так вільно користуватися своєю рідною мовою, як раніше. 

Як приклад глава BdV привів історію голови Ради німців України Володимира Лейсле, який "не погодився прийняти російське громадянство і тому був змушений відмовитися від свого будинку і від своєї фірми в Криму".

Фабрициус назвав "сміховинним" заяву Москви про те, що метою окупації Криму був захист російської меншини, яка там проживає.

Він нагадав, що Рада Європи, членом якого є РФ, має достатньо інструментів для вирішення проблем етнічних меншин. Однак до Ради Європи не надійшло жодної заявки від Росії у зв'язку із захистом російської меншини на Україні від дискримінації, зазначив Фабрициус.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму німців піддають репресіям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути