четвер, 07 липня 2022 13:38

Спецтема: Війна Росії проти України

В окупантів почалася паніка: вночі вивезли госпіталь із Мелітополя

В окупантів почалася паніка: вночі вивезли госпіталь із Мелітополя
Російські загарбники вночі вивезли госпіталь з Мелітополя. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти вивезли госпіталь із тимчасово захопленого Мелітополя Запорізької області.

У результаті повної ліквідації військової бази загарбників на аеродромі поранення отримали майже 300 росіян. Ще 150 – повернуться в Росію "200-ми": серед ліквідованих є й російські офіцери. Минулої ночі поранених із госпіталю вивезли, повідомляє місцеве видання "РІА-Мелітополь".

"Госпіталь був переповнений. Спочатку вороги терміново звозили всіх "300-х" у лікарняне містечко на вулиці Брів-ла-Гайард. А вчора, 6 липня, уночі госпіталь вивезли з Мелітополя. Орки захопили й мелітопольський морг. Судмедексперти співпрацювати з окупантами відмовилися, і там залишилися самі санітари", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля тимчасово окупованого Мелітополя "втомився" ще один міст – голова ОВА

В терористів після обстрілів військової бази на мелітопольському аеродромі почалася паніка. Містом прокотилася чергова хвиля обшуків. Чоловіків призовного віку загарбники хапають на вулицях і відвозять в автозаку в невідомому напрямку.

"Так званий член Головної ради військово-цивільної адміністрації Запорізької області Рогов разом із псевдо-губернатором Балицьким повідомили, що на окупованих територіях Запорізької області чоловіки "не підлягатимуть призову у випадках із надзвичайними обставинами протягом п'яти років". Комічно звучить фраза Рогова щодо добровольців, які бажають вступити до лав Росармії, нібито "таких випадків чимало", – додали журналісти.

У ніч на 3 липня Збройні сили України вивели з ладу одну з чотирьох військових баз росіян у Мелітополі, що розташовувалася на місцевому аеродромі. ЗСУ завдали понад 30 ударів по російському об'єкту, розповів мер міста Іван Федоров.

За його словами, цим ударом вдалося ліквідувати понад 200 росіян, приблизно 300 загарбників отримали поранення.

Окупанти планують видавати атаку за нібито обстріл мирних районів Мелітополя. Мовляв, постраждало цивільне населення, зруйнована міська інфраструктура. Це фейк, наголосив Федоров.

Зараз ви читаєте новину «В окупантів почалася паніка: вночі вивезли госпіталь із Мелітополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути