пʼятниця, 21 жовтня 2022 14:10

Спецтема: Війна Росії проти України

В МВС попередили про моторошні наслідки у разі підриву окупантами Каховської ГЕС

В МВС попередили про моторошні наслідки у разі підриву окупантами Каховської ГЕС
Радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко каже, що підрив дамби Каховської ГЕС може призвести до катастрофічних наслідків. Фото: slovoidilo.ua

Підрив дамби Каховської ГЕС, чим погрожують російські окупанти, може призвести до катастрофічних наслідків.

Можуть загинути тисячі людей. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, передає Gazeta.ua.

За його словами, дамбу Каховської ГЕС будували в радянські часи з розрахунком на можливі війни. Щоб її зруйнувати, потрібно або замінувати дамбу, або вдарити по ній ядерною зброєю. Нині є всі підстави вважати, що росіяни замінували греблю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб розповів, що відбувається в окупованому Херсоні

"Ми розуміємо, що росіяни хотіли б звинуватити в усьому Україну, але все свідчить, що це можна зробити лише ізсередини", ‒ сказав Денисенко.

Він наголосив, що підрив дамби призведе до моторошної катастрофи. Денисенко нагадав, що 1941 року радянські війська під час відступу свідомо підірвали Запорізьку ГЕС. Тоді це призвело до загибелі близько 100 тис. людей нижче за течією Дніпра. Тепер РФ може повторити такий теракт, бо ситуація у них на Херсонщині складна.

За словами Вадима Денисенка, інформацію про те, що Росія планує теракт нині потрібно доносити всьому світові. Це може завадити планам окупантів.

"Надважливо зараз інформаційно на всіх рівнях порушувати це питання для того, щоб вони не змогли це зробити", ‒ наголосив Денисенко.

Російські окупаційні війська на Херсонщині починають вивозити обладнання та техніку із західного берега Дніпра. Очікують на майбутній наступ української армії. Водночас загарбники, імовірно, продовжують готувати теракт "під чужим прапором" на дамбі Каховської ГЕС. Звинуватити планують Україну. Про це йдеться в новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські терористи замінували греблі та агрегати Каховської гідроелектростанції. Каховська ГЕС – один з великих енергооб'єктів. Про це сказав президент України Володимир Зеленський Європейській раді.

Зараз ви читаєте новину «В МВС попередили про моторошні наслідки у разі підриву окупантами Каховської ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути