понеділок, 09 квітня 2012 17:09

У Києві у чоловіка вкрали дорогоцінний метал на 47 мільйонів доларів

У Києві у чоловіка вкрали дорогоцінний метал на 47 мільйонів доларів
Невідомі представилися працівниками міліції. Фото: 4vlada.com

На Печерську у чоловіка вкрали 14 кг металу ізотоп міді на суму близько 47 млн дол. Про це УНН повідомили в прес-службі ГУМВС України в м. Києві.

"До Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві надійшла заява від громадянина 1972 року народження, який повідомив, що близько 13 години на вул. Федорова, 4 четверо невідомих чоловіків, представившись працівниками міліції та пред'явивши посвідчення співробітника внутрішньої безпеки, насильно відібрали в нього близько 14 кг металу ізотоп міді. Постраждалий вказав прикмети нападників, а також марку та державний номер їх автомобіля", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили в прес-службі, в результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативними працівниками столичної міліції за підозрою в скоєнні цього злочину було затримано гарячим слідом шістьох підозрюваних, 1971-1988 років народження. Підозрювані пересувалися на трьох автомобілях, марок "Крайслер", "Мітсубіши Паджеро" та "Пежо". В 29-річного затриманого виявлено підробне посвідчення водія на інше прізвище, з вклеєною його фотокарткою, та підробне посвідчення "Служби економічної безпеки". Інший затриманий, 1983 року народження, як з'ясувалося, перебував у розшуку правоохоронцями Донецької області, також за вчинення пограбування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі зловили грабіжників, які з пістолетом і молотком пограбували банк

За наведеним фактом відносно затриманих слідчим відділом Печерського РУ порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 186 КК України: "Грабіж". Осіб затримано в порядку статті 115 КПК України, проводиться досудове слідство.

Викрадений ізотоп міді, автомобілі, на яких пересувалися підозрювані, а також підробні посвідчення вилучено, як речові докази. Ринкова вартість згаданої ваги ізотопу міді становить близько 47 мільйонів американських доларів.

Наразі проводяться подальші оперативно-розшукові та слідчі дії, спрямовані на встановлення причетності затриманих до вчинення аналогічних злочинів на території Києва.

Зараз ви читаєте новину «У Києві у чоловіка вкрали дорогоцінний метал на 47 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути