неділя, 13 квітня 2014 00:25

У Києві люди повстають через "злочинну бездіяльність влади"

У Києві люди повстають через "злочинну бездіяльність влади"

Активісти Автомайдану, Автодозору, майданівської самооборони та інших громадських організацій ввечері у суботу влаштували акції протесту біля управлінь української міліції та Служби безпеки. Про це з місця подій повідомляє кореспондент ТСН.ua.

Зокрема, на вулиці Володимирській кілька сотень киян заблокували будівлю СБУ. Також люди перекрили рух самою вулицею. На місце подій приїхало більше ста автомобілів з активістами. Люди продовжують прибувати ще. У розмовах пікетувальники пояснюють, що зібралися після того, як почули про скликання в.о. президента Олександром Турчиновим засідання РНБО, що має бути присвячене боротьбі з сепаратизмом.

Активісти вважають, що влада виявляє злочинну бездіяльність, через котру Україна може втратити контроль над ще одним зі своїх регіонів. Люди вимагають від керівництва країни більш рішучих та ефективних дій із захисту суверенітету і територіальної цілісності України. Учасники акції обурюються, що збирати РНБО слід було набагато раніше, не доводячи ситуації до того ступеня напруги, котрий є зараз.

Дехто з мітингувальників припускає, що влада не використовує наявні в неї можливості наведення ладу в проблемних регіонах, бо сама зацікавлена у дестабілізації та зриві президентських виборів в інтересах одного з кандидатів, який є близьким до керівників країни та наразі не має достатніх для перемоги на виборах рейтингів.

Водночас активісти побоюються появи й у столиці підзабутих уже "титушок", підсилених озброєними "зеленими чоловічками".

Зараз ви читаєте новину «У Києві люди повстають через "злочинну бездіяльність влади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути