четвер, 29 листопада 2012 17:24

У Києві побили і познущались над турком, який хотів розважитись із повією

У Києві побили і познущались над турком, який хотів розважитись із повією
Справжні наміри - не патріотичні почуття, а перш за все самопіар організації, впевнений Соціальний психолог Олег Покальчук

У Києві з'явився рух проти секс-туристів. Учасники руху іменують себе "Дефакто". Вони провокують іноземців на зв'язок із жінками, вдираються в квартиру, де призначено побачення, в'яжуть невдалого ловеласа, вивозять його на Окружну дорогу і кидають. Все це дивне дійство вони знімають на відео. Юристи вважають, що це протизаконно, психологи - що це псує імідж України, а в міліції пообіцяли провести перевірку, пише "Сегодня".

У сюжеті, який члени руху розмістили на YouTube, видно, як вони разом з підставною повією піднімаються в ліфті. Потім дівчина дзвонить у квартиру до громадянина Туреччини, який її чекає, він відчиняє, хлопці вбігають, кладуть його на підлогу, закривають обличчя і зв'язують руки. Видно поштовхи і легкі удари. Потім турка в халаті і зі зв'язаними руками вивозять на Окружну дорогу, чіпляють плакат з написом "Стоп, секс-туризм", кидають його і виїжджають. Журналісти знайшли лідера руху Максима Головіна, який упевнений, що робить добру справу.

"Багато іноземців приїжджають сюди з метою секс-туризму. Вони відверто в клубах пропонують дівчаткам гроші за секс, і ми не можемо залишатися байдужими. Ми не можемо воювати з жінками, які надають секс-послуги. А от посіяти в головах гостей страх, що користуватися інтимними послугами у нас може бути небезпечно, в наших силах. Метод можна назвати варварським, але я не боюся критики. У нас немає мети виявити агресію на адресу конкретної країни або нації. Ми просто хочемо захистити честь українських жінок", - розповідає Головін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Феменка": "Якщо голий протест стане звичним, ми досягнемо цілі"

В Інтернеті багато користувачів засумнівалися, чи не театралізоване відео, але самі хлопці запевняють, що турок - справжній. Активісти кажуть, що не бояться міліції.

"Немає заяви в міліцію, значить, немає приводу порушити проти нас кримінальну справу. Якщо вони зацікавляться відео, то проти себе я давати свідчення не буду, і справа зайде в глухий кут. А відеоматеріал не може стати доказом у суді. Вважаю, що у нас досить сильна юридична позиція. Я, як громадянин України, маю свою громадянську позицію, готовий відповісти за неї, навіть якщо це частково суперечить законам", - доводить Головін.

Справді, згідно з різними рейтингами, Україна стає все популярнішою серед секс-туристів. Правда, точних цифр ніхто не називає. Відомий правозахисник Едуард Багіров каже, що йому цей рух нагадав акції проти педофілів.

"Таким же способом знаходили педофілів, приходили додому і влаштовували самосуд. До певного моменту вони діють в рамках закону, але потім вриваються в приміщення, позбавляють свободи", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти в українських вишах розплачуються не лише грошима, але й тілом

Багіров вважає ідею здоровою, але до певного моменту. "Я теж обурений, що деякі виродки бачать в наших жінках повій. Але діяти треба в рамках закону: перед дверима викликати міліцію, скласти протокол, а потім нехай міліція повідомляє про нього на батьківщину, чим він тут займався. І куди б він потім не виїжджав, всі знали б, що він сексуально заклопотаний. В Європі з цим суворо. Але в Україні контролю в цій сфері немає. І іноземці почуваються надто вільно", - розповідає Багіров.

Соціальний психолог Олег Покальчук переконаний, що користі від таких роликів немає.

"Це перш за все антипіар України. А справжні наміри - не патріотичні почуття, а перш за все самопіар організації, як і у випадку з рухом FEMEN", - каже Покальчук.

Юристи вважають, що хлопців з руху можуть притягнути до відповідальності. "Такі дії кримінально карані - це хуліганство, позбавлення волі людини, тортури, адже вони завдавали болю. І навіть якщо іноземець не заявив у міліцію, правоохоронці повинні внести до єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію стосовно кримінального правопорушення. Потім проводиться перевірка", - розповів адвокат Любомир Дроздовський.

У міліції, де вже знайомі з відео, пообіцяли провести перевірку.

"Заяви від потерпілого громадянина не надходило. Відео взяли до уваги і буде проведена перевірка", - розповіла старший інспектор київської міліції Ольга Білик. За її словами, з початку року складено більш ніж 1,5 тис протоколів за зайняття проституцією.


Зараз ви читаєте новину «У Києві побили і познущались над турком, який хотів розважитись із повією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути