вівторок, 14 лютого 2012 19:30

В Ірпені у будівельників висмикують бензопили заради порятунку Парку відпочинку

В Ірпені була припинена чергова спроба забудови Парку відпочинку. Зокрема, місцеві жителі припинили вирізку дерев, відібравши у будівельників бензопилу.

Про це Gazeta.ua повідомив координатор громадського руху захисту зелених зон м. Ірпеня Лаврентій Кухалейшвілі.

"Мені на телефон почали приходити повідомлення про те, що у Парку відпочинку ріжуть ліс. Я відразу ж побіг на вказане місце. По дорозі я викликав міліцію. Коли я прибіг до парку з боку вулиці Жовтневої, то побачив 5 зрізаних дерев", - розповів Кухалейшвілі.

Активіст зазначив, що забрав у будівельників їхню бензопилу і попрямував з нею до натовпу людей, що стояли неподалік. Серед людей перебували господарі ділянки, а також місцеві жителі, що збіглися на скандал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірпені заради лижного відпочинку і німецьких могил не дають забудувати черговий парк

"Я попросив показати дозвільні документи на вирізку дерев. Мені надали акт право власності на земельну ділянку на 5 соток та квитанцію про сплату грошових коштів за зріз дерев. Серед цих паперів не було документів, з яких було б видно, які саме дерева дозволили зрізати! Я пояснив "власникам" ділянки, що земля в Парку відпочинку видана незаконно, і тому місцеві жителі категорично проти того, щоб їх позбавляли єдиного місця відпочинку у цьому районі СМУ", - підкреслив громадський діяч.

Він запевнив, що місцеві жителі не дозволять знищити зелену зону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірпені залізною арматурою розмітили під забудову "Парк відпочинку"

"Хто хоче отримати проблеми, нехай купує там собі ділянки. У нас є всі підстави і всі необхідні документи для того, щоб повернути у власність громади не тільки Парк відпочинку, але іще близько десятка зелених зон загальною площею близько 20 га. Ми прекрасно розуміємо, що йдеться про десятки мільйонів доларів, але відступати ми не маємо намір", - заявив Кухалейшвілі.

За його словами, події останніх тижнів показали, що влада Ірпеня зрозуміла, що "їй треба скоріше позбутися від накрадених ділянок".

ФОТОРЕПОРТАЖ: В Ірпені обурені люди прогнали забудовника, захищаючи ліс і солдатську могилу

"Багато хто бачив оголошення про те, що терміново продаються ділянки в зелених зонах м. Ірпеня за ціною 4000 доларів. Ще зовсім недавно ціна була 6000 доларів і за час нашої боротьби впала на 30%. Це колосальна перемога як на мене", - підкреслив активіст, додавши, що пора провести у місті референдум і відкликати всіх депутатів.

Зараз ви читаєте новину «В Ірпені у будівельників висмикують бензопили заради порятунку Парку відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути