субота, 17 вересня 2022 09:34

Спецтема: Війна Росії проти України

У Херсоні та Ізюмі окупанти вбили дві родини. Серед загиблих – діти

У Херсоні та Ізюмі окупанти вбили дві родини. Серед загиблих – діти
Більше ніж 1145 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 17 вересня офіційна кількість дітей-жертв російської агресії за добу зросла до 389.

Побільшало і скалічених – 756 дітей отримали поранення різної тяжкості, повідомила пресслужба Офіса генпрокурора.

"14 вересня в Херсоні внаслідок ворожого обстрілу загинула родина з двома доньками 8 та 12 років. 15 вересня внаслідок обстрілу ворогом міста Святогірськ Донецької області отримав тілесні ушкодження 17-річний хлопець. 16 вересня внаслідок чергових обстрілів російськими військами Харкова отримали поранення двоє дітей 5 та 17 років", – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, 5 вересня внаслідок ворожого обстрілу села Нова Гусарівка Ізюмського району Харківської області загинув 14-річний підліток. Під час фіксації злочинів окупантів в Ізюмі з'ясувалася загибель 9 березня сім'ї з двома дівчатками 5 та 8 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОВА: 99% тіл, знайдених під Ізюмом, мають ознаки насильницької смерті

Загалом найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій – 394, Харківській – 218, Київській – 116, Миколаївській – 72, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Херсонській – 55, Запорізькій – 46, Дніпропетровській – 26.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", – нагадало відомство.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджені 2,5 тис. закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю, за даними ОГ.

Росіяни 14 вересня вгатили по мирних жителях Херсона, щоб звинуватити Україну. Під час обстрілу масиву Таврійський у Херсоні ЗСУ не працювали по цьому мікрорайону, повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Про російську провокацію свідчать і аналіз місця події, і швидкість, з якою їхні пропагандисти прибули на місце трагедії.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні та Ізюмі окупанти вбили дві родини. Серед загиблих – діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути