пʼятниця, 07 жовтня 2011 11:56

У Донецьку з'явилися написи "вбивайте хохлів"

У Донецьку з'явилися написи "вбивайте хохлів"

У Донецьку з'явилися написи з екстремістськими закликами. Про це розповіла жінка, що живе на житловому масиві "Фрунзенський".

"Вчора ввечері я йшла додому і побачила на одному з будинків, повз які ходжу кожен день, напис, чорною фарбою написано: "Вбивайте хохлів". Раніше його не було, це тільки він з'явився. Пройшла далі - на наступному будинку такий самий напис, тільки червоною фарбою. Знаєте, я зазвичай мовчу, але зараз не будуть терпіти", - обурюється жінка, пише "В городе".

Вона вже звернулася в міліцію, і має намір йти далі - писати заяви до облдержадміністрації та міської ради. Адже, за її словами, повз цих будинків постійно ходять діти, і не можна допускати, щоб вони читали такі гасла.

Видання пише, що вчора з'явився ще один такий самий заклик, але на 15 кілометрів далі по шосе - напис з'явився зовсім недавно на недобудованому будинку біля траси на житловому масиві "Лівобережний-2". Кому і навіщо знадобилося так "прикрашати" місто - незрозуміло.

Зазначимо, що подібні злочинні дії можна класифікувати як "Хуліганство" (стаття 296 КК України) та "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань" (стаття 161 КК України). Причому перше карається арештом і обмеженням волі, а друге - солідним грошовим штрафом і є обтяжуючою обставиною.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку з'явилися написи "вбивайте хохлів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути