Ексклюзиви
середа, 12 березня 2014 18:48

У Черкасах самооборона затримала загін російських провокаторів, які хотіли створити Земський Собор Русі

У Черкасах самооборона затримала загін російських провокаторів, які хотіли створити Земський Собор Русі
Фото: reuters.com

Сьогодні у Черкасах представники народної самооборони виявили невідомих чоловіків, які приїхали в місто нібито на з'їзд територіальних громад зі Сходу країни. З'їзд афішував "Український вибір" Медведчука, тому учасників запідозрили у можливих провокаціях.

Зараз вони у райвідділах міліції. Правоохоронці з'ясовують хто ці люди і для чого приїхали у Черкаси.

"Це - люди Табачника і Медведчука. Мали роздавати тут матеріали про референдум, українофобські листівки, пропагувати ідею "руского міру". Зробити щось вони не встигли. Ми їх затримали і передали міліції. Вони планували тут зробити зібрання, але мерія відмовила їм у приміщенні. Ми не хотіли, щоб у місті були якісь безчинства. Це люди з Донецької і Луганської областей. Мали при собі палатки, трохи їжі, майже по тисячі гривень у кожного. Швидше за все їм видали по тисячі гривень, дехто встиг витратити. Дехто їхав до нас із Києва. Маршрути їхні відслідковували. Декому вдалося втекти. Це чоловіки віком 22 — 40 років. Спілкуватися з нами відмовилися", - розповів керівник самооборони Геннадій Шевченко.

Учасники з'їзду кажуть, що не розуміють, чому їм пред'являють обвинувачення.

"Ми не розуміємо чому нас затримали. Громадський порядок не порушували. З'їзду не буде, нам відмовили у приміщенні. Ті учасники, кого випустили з міліції, роз'їхалися. Лекторів ми буквально зупинили на півдорозі, їх чекали і хотіли затримати", - прокоментував організатор з'їзду Володимир Репа-Ніжинець.

З'їзд територіальних громад мав відбуватися у Черкасах 12-14 березня. Інформація була розміщена у соцмережах. Організаційний внесок з кожного учасника - 200 гривень. На нього запрошували представників громад, поселень родових помість, екопоселень, творців родових помість, людей, які хочуть створити громади, правознавців і юристів. Основні питанні: об'єднання територіальних громад (земських громад) в Земства районні, обласні і підготовка Земського Собору Русі.

 

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах самооборона затримала загін російських провокаторів, які хотіли створити Земський Собор Русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути