четвер, 31 травня 2012 18:09

В центрі Харкова в будинку протікає дах, осипається стеля, а на сходах немає поручнів
11

Фото: Фото: Світлана Корженко

В будинку по вул. Університетській, 33, що в центрі Харкова протікає дах, осипається стеля, а на сходах немає поручнів. Перед Євро фасад будинку поштукатурили і пофарбували. Внутрішню частину будинку, яка знаходиться в дворі, не ремонтували. Тут у вікнах немає шибок, а зі стін осипається штукатурка.

"Косметичний ремонт в нашому будинку останній раз робили 1985 року. Відтоді про нас ніхто не згадує. На початку 2000-го бомжі познімали ковані поручні і поздавали на металобрухт. За чотири роки почав протікати дах. В ЖЕКу пообіцяли зробити ремонт. Але далі обіцянок діло не дійшло", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua Людмила Юркевич, мешканка 51 квартири.

Раніше в будинку мешкало 68 родин, тепер — 24. Люди повиїжджали, бо бояться за життя своїх дітей. "1986 року нашому будинку дали 76 відсотків аварійності. Щороку додають по одному. Тепер аварійність будинку сягає більше ста відсотків. Навесні 2009 року мій син розчісувався перед дзеркалом. Тільки відійшов вбік, як зі стелі впала штукатурка, розміром метр на метр. Якби не відступив, його б на місці роздавило. В березні 2010 року 6 квадратних метрів стелі з балками перекриття і шифером впали в мою квартиру.

Пішла в Жилкомсервіс. Вони відповіли: "Капітальний ремонт даху вашого будинку запланований на серпень". Цього разу від них ремонту не дочекалися. Син купив 4 листи шиферу і поклав їх на дах. Весною після першої зливи гіпсокартон і кілька сотень декалітрів води рухнули в нашу квартиру. Впали прямо на дитяче ліжко. Добре, що невістка в цей час забрала на кухню годувати", - розповіла Людмила Юркевич. "Недавно йшла на роботу. В коридорі мене зупинив сусід, хотів про щось поговорити. Прямо перед нами осипалася стеля. Якби не зупинилася, вже б мене на світі не було. Постійно боїмося, що знову щось обвалиться і когось придавить", - додала вона.

Раніше на першому поверсі будинку був продуктовий магазин. Тепер там смітник. На ніч сюди часто приходять ночувати бомжі, а молодь влаштовує фотосесії. Людмила Юркевич живе у 2-кімнатній квартирі на другому поверсі. Поручнів на сходах немає. Стіни потріскані, обмальовані малюнками і непристойними написами. Зверху на них видно темні плями від води. "Коли готую їсти, в каструлю постійно капає зі стелі вода. Стіни покрилися грибком і цвіллю. Білизну сушу в квартирі. На вулиці її немає де вивісити. Двір в нас забрали. Тепер там будують торговий центр", - пожалілася жінка

Зараз ви читаєте новину «В центрі Харкова в будинку протікає дах, осипається стеля, а на сходах немає поручнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути