Ексклюзиви
субота, 28 травня 2011 17:21

В Білорусі пов'язали трьох українців, які брали участь у семінарі для правозахисників

В Білорусі пов'язали трьох українців, які брали участь у семінарі для правозахисників

Комітет міжнародного контролю за ситуацією з правами людини в Білорусі заявляє, що в суботу в Мінську були затримані три українці і одна росіянка, що приїхали на семінар.

"У офіс Білоруського народного фронту (БНФ), де проходив міжнародний семінар для правозахисників "Реформа МВС: міжнародний досвід та виклики для Білорусі", прийшли співробітники міліції, які затримали 3-х громадян України: Вадима Пивоварова, Олега Мартиненка і Аллу Благаю, громадянку Росії Ольгу Саломатову, а також громадян Білорусі Олега Гулака, Олександра Соснова та Людмилу Ісакову", - йдеться в повідомленні.

"Вони доставлені в Радянські РУВС для перевірки документів і встановлення особи. На даний момент зв'язку з ними немає", - підкреслюється в повідомленні.

У Міністерстві закордонних справ України агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що перевіряють дану інформацію.

Комітет міжнародного контролю за ситуацією з правами людини в Білорусі був створений представниками неурядових організацій країн простору ОБСЄ та міжнародними мережами та організаціями.

Основними цілями Міжнародного Комітету є: постійний моніторинг і міжнародний контроль за ситуацією з дотриманням фундаментальних прав людини та положенням правозахисників та правозахисних організацій в Республіці Білорусь; вироблення рекомендацій органам влади Білорусі та міжнародним організаціям щодо нормалізації ситуації в Республіці Білорусь та приведення її у відповідність з міжнародними зобов'язаннями, взятими на себе урядом Республіки Білорусь і внутрішніми нормами Республіки Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «В Білорусі пов'язали трьох українців, які брали участь у семінарі для правозахисників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути