Ексклюзиви
понеділок, 04 березня 2013 22:36

В авіакатастрофі в Конго загинули 36 людей

В авіакатастрофі в Конго загинули 36 людей
Фото: newsline25.ru

В результаті падіння літака в Демократичній Республіці Конго 4 березня загинули 36 людей. Про це повідомляє Associated Press.

Літак, що належав приватній авіакомпанії CCA, летів з міста Лоджа в центральній частині Конго в місто Гома, який знаходиться на сході країни. Не долетівши до аеропорту, літак обрушився над центром міста, недалеко від будівлі виборчої комісії. Однак ніхто з жителів Гомо не постраждав: пілотові вдалося уникнути зіткнення з будівлями.

На борту літака в момент катастрофи перебували 40 пасажирів, а також члени екіпажу, кількість яких невідоме.

Про причини аварії літака поки нічого не повідомляється. Як повідомляє Agence France-Presse, під час краху йшов сильний дощ.

У грудні 2012 року в Конго в результаті авіакатастрофи загинули 32 людини. Того разу причиною аварії стали погані погодні умови: літак здійснював посадку під час шторму і викотився за межі злітно-посадкової смуги.

У Республіці Конго нерідко відбуваються авіакатастрофи, оскільки багато літаки застаріли і не відповідають стандартам безпеки, а в аеропортах часто не вистачає сучасного обладнання. Всі авіалінії Конго (їх близько 50) занесені до "чорного списку" Євросоюзу. Літакам цих авіакомпаній забороняється перебувати в повітряному просторі країн ЄС

Зараз ви читаєте новину «В авіакатастрофі в Конго загинули 36 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути