пʼятниця, 24 липня 2015 13:18

В АП помітили деескалацію конфлікту на Донбасі. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 24 липня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 23 липня
Ситуація на Донбасі. 22 липня

Минулий день у зоні антитерористичної операції позначився певною деескалацією ситуації. Не зважаючи на все ще велику кількість ворожих обстрілів та провокацій, фактів застосування важкого озброєння з боку НЗФ відчутно поменшало.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Луганському напрямку вчора бойові дії велися в районі Станиці Луганської. Зокрема вранці через Сіверський Донець переправилася ворожа ДРГ і вступила в бій із силами АТО в районі с. Сизе. Атаку було успішно відбито. Також вранці і ввечері бойовики провели обстріл самої Станиці Луганської. Внаслідок вогню з гранатометів, стрілецької зброї було поранено місцевого мешканця.

Також короткотривала збройна провокація НЗФ сталася на південь від Трьохізбенки. Там бойовики стріляли з протилежного боку Сіверського Донця.

На Ділянці від Кримського до Попасної ворожих провокацій не зафіксовано.

Донецький напрямок. Там тривають перестрілки в районі Горлівки і Світлодарська. Зокрема, противник відпрацював по наших позиціях зі 120-мм мінометів. Ворог розгорнув ці міномети на північ від Вуглегірська та в самій Горлівці. Жодного епізоду використання ствольної та реактивної артилерії з боку НЗФ на цій ділянці не було.

Натомість у районі Донецька ситуація не покращується, бойові дії на ділянці фронту між Авдіївкою та Мар'їнкою тривають безперервно. Противник підтягнув до Олександрівки значні сили, зокрема важке озброєння, тому ворожі обстріли наших позицій у Мар'їнці посилилися. Крім цього під артилерійський обстріл бойовиків потрапили наші позиції за с. Березове, яке знаходиться на стратегічній автотрасі Донецьк-Маріуполь.

На Маріупольському напрямку вчора бойові дії не велися уперше з часу укладання Мінських домовленостей 5,5 місяців тому", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «В АП помітили деескалацію конфлікту на Донбасі. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути