середа, 31 серпня 2011 20:29

"У 2011 році анонімних дзвінків про замінування вже було 50, майже всіх спіймали" - МНС

"У 2011 році анонімних дзвінків про замінування вже було 50, майже всіх спіймали" - МНС

Вибухівки на столичному радіоринку "Караваєві дачі" так і не знайшли. Продавці жартують, що її деталі потрібно було купляти у них, а не де-інде.

"У нас уже слоган новый появился: "У Вас не работает детонатор, тогда идите к нам", - сміється Василь Каморов. Має точку по ремонту мобільних телефонів. П'є пиво з іншими продавцями у дворі будинку навпроти ринку. Тут їх близько трьох сотень. Усі чекають, чи дозволять їм сьогодні пройти на робочі місця.

"А ясли серйозно, то целый день ушол в трубу. Жара на улице, заработка никакого, и неясность когда ето закончиться. Я ларьок закрыл, деньги и документы забрал, но товар то там остался", - додає уже серйозно.

Міліціонери перекрили всі три виходи на базар. Проходи затягнули червоними стрічками. По вулиці Ушинського, яка йде вздовж радіоринку повністю закрили рух. Двоє міліціонерів завертають людей в двори будинків щоб не йшли повз "замінований об'єкт".

Гуртожиток медичного училища, що впритул стоїть до ринку, не евакуйовували. До будівлі весь час заходять студенти з торбами.

На вході зі сторони Чоколівського бульвару четверо чоловіків на розкладному стільці п'ють горілку.

"А что нам делать? Все равно сегодня никто не прийдет уже", - каже бородатий чоловік років 50. Весь одяг на ньому пом'ятий, на голові - жовто-синя кепка.

"Сьогодні всі навколишні генделики виручку піднімуть", - зазначає він.

О 15:00 з торгових рядів виходять четверо вибухотехніків. В одного з них на повідку собака. У руках несуть прилади. Говорити не хочуть, одразу йдуть до свого мікроавтобуса. Через півгодини приїджає начальник соломенського управління МНС Анатолій Ткач. Розповідає про те, що вибухотехніки нічого не знайшли. На його пам'яті це вже втретє "мінують" даний ринок.

"Зателефонували з міського телефона по вулиці Артема, 3. Зараз міліція шукає того, хто дзвонив. Ми комісійно прийняли рішення, що ринок відкриємо о 16:30. Впустимо туди тільки персонал. Сьогодні торгівлі уже не буде. А завтра ринок запрацює в штатному режимі", - зазначив він.

"За досвідом скажу, що в 70 процентах дзвонившого знайходять. Серед них тільки половина психічно хворі, частина цілком нормальні, просто в житті щось трапилось, і вони так можуть поступити на нервові почві", - каже Ткач.

Таких анонімних дзвінків про замінування з початку року вже було майже 50. Міліція знайшла анонімів в 30 випадках. Проти них порушено 23 кримінальні справи. 7 з них виявились неосудними через психічні хвороби.

Зараз ви читаєте новину «"У 2011 році анонімних дзвінків про замінування вже було 50, майже всіх спіймали" - МНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути