субота, 11 червня 2022 15:26

Спецтема: Війна Росії проти України

За 20 метрів від берега: на Одещині вибухнула міна

За 20 метрів від берега: на Одещині вибухнула міна
Винесена на узбережжя ворожа міна. Фото: t.me/odesacityofficial

До узбережжя Одещини знову винесло зірвану з якоря ворожу міну.

Про це повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Міну виявили в морі за 20 м від берега. "Міна здетонувала у воді, ймовірно, від зіткнення з іншим предметом", - розповів Назаров.

Вороже корабельне угруповання продовжує блокувати судноплавство і тримає під загрозою ракетних ударів територію України, повідомив.

Окупанти активізувалися. Військово-транспортною авіацією забезпечують логістику своїх підрозділів із тимчасово окупованого Криму та у зворотному напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розгорнули біля Херсона ракетні комплекси

На лінії зіткнення ситуація стабільно напружена. Ворог укріплює рубежі оборони, підтягує резерви. Навколо Північно-Кримського каналу спорудив залізобетонні конструкції, на під'їзних шляхах і біля мостів збільшив кількість блокпостів.

Окупанти продовжують артилерійсько-мінометні обстріли. Стріляють по населених пунктах. Від обстрілу Галицинівської громади на Миколаївщині загинув цивільний.

Також обстрілювали Баштанський район - Широківську, Інгульську, Березнегуватську громади. Один реактивний снаряд "Урагану" вдарив по передмістю Миколаєва.

На Херсонщині, зокрема, на адмінмежі із сусідніми областями та у Бериславському районі, бойові дії інтенсивні, багато пошкоджених будинків і будівель, поранених мирних жителів, вбитої худоби.

В області проблема з ліками, дитячим харчуванням, гуманітарними вантажами, доставка яких із підконтрольної Україні території заблокована.

У травні на Одещині українські фахівці знищили дві ворожі міни, винесені до узбережжя під час шторму.

На Херсонщині російські окупанти перевозять свої родини до тимчасово захоплених населених пунктів. У Херсоні захопили паспортні сервіси й видають містянам паспорти РФ. Російські паспорти окупанти також роздають у Мелітополі.

Зараз ви читаєте новину «За 20 метрів від берега: на Одещині вибухнула міна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути