четвер, 21 січня 2021 20:53

Уточнили кількість мешканців приватного притулку, де сталася пожежа

Уточнили кількість мешканців приватного притулку, де сталася пожежа
У Харкові під час пожежі в будинку для літніх загинули 15 людей. Фото: kh.dsns.gov.ua

У приватному притулку "Золотий вік" у Харкові, де внаслідок пожежі загинули 15 осіб, мешкали люди віком від 25 до 90 років.

На момент початку пожежі в будинку перебували 33 людини. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"Мій представник у східних областях Валерій Лютий терміново прибув до приватного будинку для літніх людей у Харкові, де сталася жахлива пожежа. Інформація про те, що на момент початку пожежі в будинку перебували 33 людини – підтвердилася. Зі слів працівників цього закладу, там проживали люди віком від 25 до 90 років. На жаль, 15 людей загинули, а 5 — постраждали. Їм надають необхідну медичну допомогу", — написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в будинку для літніх: родичі пацієнтки розповіли цікаві подробиці

За інформацією свідків, в будинку було 27-28 літніх людей, а також 4 особи обслуговуючого персоналу. Про це на позачерговому засіданні уряду повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За інформацією Денісової, Офісом уповноваженого впродовж 2020 року здійснено близько 100 моніторингових візитів до приватних закладів різних типів, зокрема геріатричних. Зі свого боку вона неодноразово зверталася з відповідними листами до міністра соціальної політики України та очільників обласних державних адміністрацій щодо необхідності забезпечення контролю за діяльністю зазначених закладів відповідно до чинного законодавства.

Смертельна пожежа сталася 21 січня в 2-поверховому будинку на околиці Харкова. Однією із версій займання бути несправність газового обладнання. Саме сьогодні його мали ремонтувати. Задимлення почалося біля газового лічильника. Троє працівників вже дали свідчення.

Зараз ви читаєте новину «Уточнили кількість мешканців приватного притулку, де сталася пожежа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути