Ексклюзиви
неділя, 29 грудня 2019 05:07

Упіймали хакерів, які зламували сервери на замовлення

Упіймали хакерів, які зламували сервери на замовлення
Хакери зламали більше 20 тисяч серверів по всьому світу. Фото: ЗІК

Кіберполіція Харківщини встановила всіх учасників злочинного угруповання, які зламали більше 20 тисяч серверів по всьому світу.

"До складу угруповання увійшли троє українців та один іноземець. Усі вони були відомими учасниками хакерських форумів та здійснювали замовлення щодо зламу віддалених серверів, розташованих на території України, Європи та США", - повідомляє Національна поліція України,

Злочинна група діяла з 2014 року. Її учасники здійснювали атаки на приватні підприємства та окремих осіб. Для цього використовували спеціалізоване програмне забезпечення, яке експлуатувало вразливості серверів на базі ОС Windows.

Частину серверів вони також використовували у власних цілях: створення бот-нетів для майнінгу, DDOS-атак, встановлення програмних командних-центрів для вірусів типу "stealer", перетворення їх в інструменти для проведення brute-force атак на нові мережеві вузли.

Частину "зламаних" серверів збували іншим хакерам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Facebook вкрали інформацію про зарплати працівників

"Таким чином їм вдалося втручатися в комп'ютерні мережі громадян різних країн: України, Росії, США, Франції, Китаю, Болгарії, Індії, Бразилії, Малайзії та країн північної Європи", - додали у поліції.

Злочинні прибутки хакери отримували на крипто- та електронні гаманці. Так, на кількох з їхніх електронних гаманців було виявлено майже 80 тисяч доларів.

Для координації дій всіх членів міжнародного хакерського угруповання, спілкування та зв'язок між ними відбувалося через приховані месенджери.

Помешкання хакерів обшукали. "Вилучено комп'ютерну техніку додаткові носії інформації, чорнові записи, мобільні телефони та банківські картки, які використовувалися для вчинення злочинів", - інформує поліція.

Одному зі зловмисників оголосили про підозру. Вирішується питання щодо оголошення підозри іншим учасникам злочинної групи.

У вересні Facebook повідомила про масштабну атаку, унаслідок якої 50 млн акаунтів було зломано. Хакери вкрали цифрові ключі, які дозволяють користувачам не вводити повторно пароль кожного разу, коли вони використовують додаток.

Зараз ви читаєте новину «Упіймали хакерів, які зламували сервери на замовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути