вівторок, 17 жовтня 2023 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська знищили базу росіян біля Мелітополя - Федоров

Українські війська знищили базу росіян біля Мелітополя - Федоров
Росіяни розміщують свої бази на узбережжі Азовського моря та Молочного лиману. Фото: google.com.ua/maps

Після гучної "бавовни" на тимчасово захоплених територіях росіянам стане складніше забезпечувати свої війська на Запорізькому напрямку.

Загарбники звикли вважати райони Токмака та Мелітополя "глибоким тилом", але це далеко не так, розповів в ефірі національного телемарафону міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Gazeta.ua.

"За останні декілька днів ми бачимо випадки "гучних" ліквідацій. На узбережжі Азовського моря та Молочного лиману ворог розмістив свої тренувальні бази, на яких він тренує "мобіків", а також це такий пункт "пересидки", - сказав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають частковий успіх біля Вербового на Запоріжжі - Генштаб

За його словами, туди привозять мобілізованих із тимчасового окупованого Криму та захопленого Мелітополя. На цих базах окупанти тренуються, випробовують різні види зброї, розміщують там склади боєприпасів.

Одну з таких баз напередодні українські сили успішно ліквідували. За словами Федорова, тепер там "на сотні ворогів стало менше".

"Ліквідація продовжилась сьогодні вночі, біля Бердянська, приблизно о другій ночі розпочалися вибухи. Натепер ми маємо офіційне підтвердження щодо влучання поблизу Бердянського аеропорту, де ворог розмістив свою військову базу і склади з боєприпасами, - розповів Федоров.

На його думку, ворогу тепер стане складніше будувати логістику до Запорізького напрямку, тому що саме Бердянські склади забезпечували зброєю цей напрямок.

Федоров також прокоментував інформацію про виведення російських військових підрозділів з Токмака.

"Військові не виводять свої підрозділи з Токмака. Навпаки, їх стає там все більше. А от цивільний обслуговуючий персонал дійсно виводять. Цю тенденцію бачимо майже місяць. Сьогодні приблизно половина адміністрацій відсутня та території Токмака", - сказав Федоров.

За його словами, колаборанти хотіли якомога більше та швидше виїхати звідти. Але ФСБ та Росгвардія не випускають їх з території для видимості того, що у ворога "усе добре".

Вночі проти 17 жовтня українські війська завдали ударів по аеродромах біля захопленого росіянами Бердянська Запорізької області та під тимчасово окупованим Луганськом.

Там уражено гелікоптери та обладнання аеродромів ворога.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська знищили базу росіян біля Мелітополя - Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути