субота, 07 жовтня 2023 19:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська відбили всі штурми ворога - Генштаб

Українські війська відбили всі штурми ворога - Генштаб
Сьогодні було 50 бойових зіткнень. Фото: eastnews.ua

За добу відбулось 50 бойових зіткнень.

Ворог завдав вісім ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснив 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

Авіація Сил оборони завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та п'ять - по зенітно-ракетним комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили артилерійський засіб, район зосередження особового складу та станцію радіоелектронної боротьби противника.

На сході та півдні України ситуація складна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вдарила по селу біля Запоріжжя: загинула жінка

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, обстрілює населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Був авіаційний удар у районі населеного пункту Степне Сумської області. Понад 15 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Куп'янський напрямок

Українські війська відбили 10 атак ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області. Противник завдав авіаційних ударів у районах Куп'янська, Петропавлівки, Курилівки та Піщаного Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Сили оборони відбили п'ять атак ворога у районі Макіївки Луганської області. Були авіаційні удари неподалік Новолюбівки, Білогорівки Луганської області та Катеринівки, Спірного Донецької області. Понад 10 населених пунктів постраждали від обстрілів.

Бахмутський напрямок

Окупанти завдали авіаційних ударів поблизу Кліщіївки та Нью-Йорка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Сили оборони України відбили всі атаки ворога біля Авдіївки та Первомайського Донецької області. Ворог обстріляв понад 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Захисники успішно відбили 12 атак ворога у районах Мар'їнки, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Мар'їнки Донецької області. Під обстрілом було близько 10 населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Під щільним вогнем артилерії та ударами авіації наші захисники відбили вісім атак ворога у районі Водяного Донецької області. Противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в східніше Золотої Ниви Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Був авіаційний удару біля Приютного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 30 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Золота Балка, Нечаєве, Херсон та Широка Балка Херсонської області.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

У Лисичанську Луганської області окупанти облаштували військовий госпіталь у багатоквартирному будинку, де проживають цивільні. У населеному пункті Нижні Сірогози Херсонської області окупанти перемістили хворих цивільних людей з лікарні у приватні будинки.

Росія вночі 7 жовтня атакувала Одещину надзвуковими протикорабельними ракетами типу "Онікс'. Їх випустили з берегового ракетного комплексу "Бастіон" в тимчасово окупованому Криму.

Зафіксовано влучання у будівлю пансіонату в рекреаційний зоні і в зерносховище припортової інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська відбили всі штурми ворога - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути