вівторок, 11 вересня 2018 21:20

Українські моряки застрягли на аварійному кораблі без їжі

Українські моряки застрягли на аварійному кораблі без їжі
Біля Одеси застрягло судно "Волжский-33". Фото: Fleetphoto.ru

Біля узбережжя Одеси моряки застрягли на несправному судні.

З 24 липня екіпаж теплохода "Волзький-33" не може зайти в порт і зійти на берег. Судновласник нібито не може надати гарантій про сплату портових зборів. Команда вже тиждень не може з ним зв'язатися, повідомляє "Сегодня".

На борту перебувають 12 осіб. 8 з них українці і четверо росіяни. Капітан судна Руслан Лісіцин розповів , що стан теплохода аварійне. У моряків майже вичерпалися запаси провізії.

"Продукти у нас закінчилися ще в п'ятницю, зараз нам обіцяють підвезти якийсь провіант. На даний момент кухар готує те, що може знайти: картоплю, горох. М'ясні запаси вже закінчилися. Екіпаж на жорсткій дієті", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли загублених моряків, які чотири роки прожили з ескімосами

Моряки розповіли, що власник зазвичай спілкувався з ними через ростовську судноплавну компанію. Вона тепер заперечує зв'язок з ними. Контракти у багатьох членів екіпажу прострочені, людям заборгували зарплату за кілька місяців. За словами капітана, тільки старпом і електромеханік отримали гроші за місяць праці на борту.

"Ми вийшли 14 липня з порту Іскендерун в Туреччині. 19 липня були на рейді Стамбула, де отримали лист від власника, що по приході в порт навантаження Одеса вже отримаємо зарплату і заміну", - згадує капітан.

Екіпаж звернувся до профспілок моряків, благодійної організації і до юристів, щоб з їх допомогою вийти на судновласника і отримати зароблене.

10 вересня, ФСБ Росії затримала двох українських рибалок. Вони пришвартувалися до берега окупованого Криму, повідомила прес-служба підконтрольного Кремлю "прикордонного управління ФСБ по Криму".

Зараз ви читаєте новину «Українські моряки застрягли на аварійному кораблі без їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути