Ексклюзиви
середа, 25 січня 2023 11:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Україною "прокотилася" масштабна тривога: у чому була причина
Оновлено

Уранці 25 січня по всій території України оголошена повітряна тривога. Звучання сирен означає загрозу ракетних ударів та ударів з повітря.

Усі області "почервоніли" через активність ворожої авіації в повітряному просторі Білорусі, передає Gazeta.ua.

Автор: скриншот
  Повітряна тривога по всій території України
Повітряна тривога по всій території України

В небо ворог підняв літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50У – це повітряне судно, яке допомагає наводити цілі для атак, за даними моніторингової групи "Беларускі Гаюн".

Після чого МіГ-31К також злетів над територією Білорусі, цей винищувач є потенційним носієм гіперзвукових ракет "Кинджал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни стерли українське місто з лиця землі: фото

Перебувайте в укриттях до сигналу про скасування небезпеки. Також не публікуйте кадри роботи сил ППО та наслідків можливих "прильотів". Це допомагає ворогу корегувати вогонь.

Автор: t.me/+1bppRNOLsKo1Zjgy
  Карта активності ворожої авіаціїв в небі Білорусі
Карта активності ворожої авіаціїв в небі Білорусі

Оновлено: близько 11:00 оголосили відбої повітряних тривог у низці регіонів. Інформації про пуски ракет немає. Винищувачі, які Росія підняла в Білорусі, посадила назад, повідомив "Гаюн".

"10:42. Аеродром "Мачулищі". Посадка першого МІГ-31К ВКС РФ. 10:50. Аеродром "Мачулищі". Посадка другого МІГ-31К ВКС РФ", – йдеться в повідомленні.

Загроза російських авіаційних та ракетних ударів на всій території України є високою, повідомив Генштаб Збройних сил України.

24 січня противник завдав чотири ракетні та 26 авіаційних ударів. Також здійснив понад 100 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

У Росії на озброєнні залишилося приблизно 550 високоточних ракет. Це 20% від довоєнних запасів і того, що виготовили від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Відтак ворог має ракет на два-три масовані удари по Україні, повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький.

Зараз ви читаєте новину «Україною "прокотилася" масштабна тривога: у чому була причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути