Ексклюзиви
середа, 10 серпня 2016 22:21

Українцям радять не їхати до Сирії

Українцям радять не їхати до Сирії

Міністерство закордонних справ України у зв'язку із збройним конфліктом та високим рівнем терористичних загроз у Сирійській Арабській Республіці не рекомендує українцям відвідувати цю країну. Тим, хто там перебуває радять негайно її залишити.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"У зв'язку із збройним конфліктом та високим рівнем терористичних загроз в Сирійській Арабській Республіці МЗС України в черговий раз наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Сирії, а тим співвітчизникам, хто продовжує перебувати в цій країні, - негайно залишити її територію. Недотримання цих рекомендацій загрожує особистій безпеці громадян. Це пов'язано із нездатністю сирійських органів влади контролювати безпекову ситуацію на всій території країни", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У сирійському конфлікті загинули понад 300 тис. осіб - спостерігачі

Тих громадян, які попри численні заклики МЗС України залишити Сирію, продовжують перебувати в цій державі, МЗС попереджає, що можливості консульського реагування із захисту наших співвітчизників на території охопленої війною країни стають дедалі більш обмеженими.

У разі необхідності отримання відповідної допомоги та сприяння у виїзді з Сирії та поверненні в Україну громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Сирійській Арабській Республіці (тел.: +963 957 570 000, e-mail: [email protected]), Почесного генерального консульства України в Алеппо (тел.: +963 966 241666, +963 936 124888, +963 992 222290) та Посольства України в Лівані (тел.: +961 5921668, e-mail: [email protected]).

Також нагадують про роботу в МЗС цілодобової "гарячої лінії": (+38) 044 238 16 57.

Нагадаємо, сирійські повстанці прорвали блокаду міста Алеппо, яку протягом останніх трьох тижнів утримували війська президента Башара Асада.

Зараз ви читаєте новину «Українцям радять не їхати до Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути