четвер, 12 липня 2018 14:41

Українців попереджають про шахраїв у інтернеті

Українців попереджають про шахраїв у інтернеті
Українці все частіше потрапляють на хитрощі шахраїв, коли роблять покупки в інтернеті. Фото - Depo.ua

Українці все частіше потрапляють на хитрощі шахраїв, коли здійснюють покупки в інтернеті.

Найчастіше шахраї, продаючи речі через інтернет, просять половину ціни заздалегідь, а потім блокують свої сторінки у мережах і зникають без сліду, йшлося в "Сегодня".

Так, киянка Анжеліка заплатила шахраям майже 4 тис. грн – половину суми за дитяче ліжко під замовлення. Але товар так і не отримала. Продавці більше не виходили на зв'язок. Анжеліка звернулася до поліції, проте поки безрезультатно.

У таку ж пастку потрапила і киянка Ірина. І ще півтори сотні сімей з усієї країни. Зараз соціальна сторінка компанії заблокована, а у менеджерів вимкнені телефони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Називалися журналістами: гастролери збирали гроші на армію

Юристи радять, як уберегти себе від таких випадків. Перераховувати кошти можна, тільки якщо товар повинен прийти протягом доби. Протягом цього періоду банк з ініціативи відправника може повернути гроші як помилково перераховані.

Якщо платите за товар онлайн, не забувайте вказувати призначення платежу і подивіться, кому саме перераховуєте гроші. Тоді в разі шахрайства можна буде написати заяву на конкретну особу.

Українська спецслужба викрила інтернет-аферу вартістю $1,5 млн за запитом Федерального бюро розслідування. Громадяни однієї з африканських країн, представляючись американськими підприємцями з бізнесом в Україні, познайомилися з жінкою із США в соціальній мережі. Сказали їй, начебто мають проблеми з українськими правоохоронцями і не можуть продати бізнес і повернутися до США. Обдурена жінка перерахувала шахраям $1,5 млн на "вирішення проблем".

Зараз ви читаєте новину «Українців попереджають про шахраїв у інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути