середа, 02 вересня 2020 10:47

Українці у ДТП в Польщі відірвало ногу
5

ДТП в Польщі
Фото: tsn.ua надала Надія Микитина
ДТП в Польщі
ДТП в Польщі
ДТП в Польщі
ДТП в Польщі

19-річна Тетяна Микитина з села Горигляди Монастириського району Тернопільської області потрапила в ДТП у Польщі. Сталася аварія поблизу Варшави. Дівчина їхала на мотоциклі зі своїм знайомим, коли на них налетів зустрічний автомобіль. Тетяні відірвало ногу. Водій мотоцикла загинув на місці. Про деталі трагедії ТСН.ua розповіла мати потерпілої Надія Микитина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збив і тягнув на капоті кількасот метрів: киянку розірвало на шматки в ДТП

7 серпня о 19:00 Тетяна поверталася додому з Мілянувек. Дівчина знайшла роботу на підприємстві і планувала офіційно влаштуватися. Підвозив її 41-річний Олексій, який там працював. Чоловік родом з Івано-Франківської області, в Польщі живе понад 10 років зі своєю сім'єю.

"Олексій по дорозі підвозив Тетяну до дому. За 150 метрів перед світлофором у селі Отребуси в них врізалось авто на швидкості. Водійка автомобіля виїхала на зустрічну, щоб повернути до свого будинку. Не пропустивши мотоцикла, врізалась у Тетяну й Олексія", — розповіла Надія Микитина.

Від удару водія мотоцикла відкинуло на інший бік дороги. Дівчина відлетіла на 35 м від місця аварії. Неподалік була місцева мешканка, яка бачила ДТП. Вона побігла рятувати Тетяну й Олексія. Вони стікали кров'ю.

"Жінка проходила курси першої медичної допомоги. Зняла з чоловіка ремінь і перев'язала ногу моїй доньці. Кричала до людей, щоб з нею говорили, аби вона не впала в кому. Якби не та жінка, можливо, моя донька померла б. А коли вона підбігла до чоловіка, то вже не могла надати йому допомогу. Він стік кров'ю", — розповіла Надія Микитина.

Тетяну госпіталізували гелікоптером у лікарню польського міста Гродзиськ-Мазовецкий. 41-річний Олексій помер на місці аварії. У нього залишилися дружина та 3 дітей - двоє 11-річних доньок і 18-річний син.

Після ДТП Тетяна 8 днів лежала в комі, їй зробили 4 операції.

За словами Надії Микитиної, страхова компанія, в якій була зареєстрована її донька, виплатила лише $450 компенсації. Ця сума не покриє навіть одного дня у реабілітаційному центрі, де зараз перебуває Тетяна.

Аби допомогти сім'ї та купити дівчині "штучну" ногу, у Польщі та в Україні розпочали збір коштів. На допомогу Тетяні небайдужі надіслали загалом $2 тис., залишилося зібрати ще 48 тис.

Українець загинув у ДТП в Польщі. Біля українського кордону в Польщі на трасі Хелм - Білополя вчора трапилася ДТП.

Зараз ви читаєте новину «Українці у ДТП в Польщі відірвало ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути