Ексклюзиви
середа, 03 квітня 2024 07:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна вийшла на новий рівень атак по глибокому тилу РФ

Україна вийшла на новий рівень атак по глибокому тилу РФ
Регулярні удари українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах призвели до зупинки близько 14% всіх нафтопереробних потужностей Росії. Фото: росЗМІ

Україна вийшла на новий рівень атак по глибокому тилу Російської Федерації.

Остання атака безпілотниками по нафтопереробному заводу в Республіці Татарстан, свідчить про перелам у стратегії України в завданні ударів по об'єктах у глибокому тилу ворога, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"2 квітня українські дрони атакували потужності нафтопереробного заводу "Танеко" у місті Єлабуга. Це підприємство розташоване на відстані понад 1200 кілометрів від кордону України з РФ", - йдеться у свіжому звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекорд українського безпілотника. Чому у Росії злякалися ранку 2 квітня

Подібні регулярні удари українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах призвели до зупинки близько 14% всіх нафтопереробних потужностей Росії.

"2 квітня сталися перші українські удари по Татарстану. Відстань цілей від кордонів України є значним переламом у продемонстрованій здатності Києва завдавати удари на великі відстані в глибокому російському тилу", - сказано в повідомленні аналітиків.

За оцінками ISW, такі українські удари є необхідним компонентом української кампанії з використання асиметричних засобів для деградації галузей, які постачають і підтримують російську армію.

У російському місті Курськ 3 квітня пролунала серія вибухів. Губернатор Роман Старовойт заявив, що над регіоном протиповітряна оборона збила чотири дрони. Про знищені безпілотники також повідомило Міністерство оборони РФ.

Зараз ви читаєте новину «Україна вийшла на новий рівень атак по глибокому тилу РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути