Ексклюзиви
пʼятниця, 21 червня 2024 12:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна вдарила по об'єктах на території РФ - Генштаб повідомив деталі

Україна вдарила по об'єктах на території РФ - Генштаб повідомив деталі
Сили оборони України завдали ударів по об'єктах на території Росії. Фото: скріншот

Сили оборони України успішно уразили низку об'єктів нафтопереробної галузі та інші важливі цілі на території РФ.

Йдеться про нічні удари по Росії 20 та 21 червня. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зокрема, у ніч на 20 червня підрозділи ЗСУ та Служби безпеки України атакували склад пально-мастильних матеріалів ворога в Тамбовській області, а також нафтобазу "Енемська", що в Республіці Адигея.

"У районі нафтобази "Енемська" зафіксовано щонайменше п'ять вибухів, після чого почалася пожежа. Підтверджується також ураження складу пально-мастильних матеріалів противника в Тамбовській області. Відомо про пошкодження як мінімум однієї ємності із нафтопродуктами", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму прогриміли вибухи на мисі Чауда

А вночі проти 21 червня безпілотниками було атаковано Афіпський, Ільський, Краснодарський та Астраханський нафтопереробні заводи. Завдано також ударів по радіолокаційних станціях і центрах радіоелектронної розвідки російських загарбників в Брянській області та в тимчасово окупованому Криму. Інформація щодо ураження ворожих цілей уточнюється.

Окрім того, вночі 21 червня Сили оборони України завдали успішного удару по місцях зберігання та підготовки до застосування безпілотників Shahed. А також по навчальних корпусах, пунктах управління та зв'язку розрахунків цих БпЛА, що розташовані в Краснодарському краї РФ.

"За результатами бойової роботи зафіксовано серію вибухів та пожежу з подальшою детонацією. Сили оборони продовжують вживати всіх заходів, щоб підірвати воєнно-економічний потенціал російських окупантів та припинити збройну агресію РФ проти України", - зазначили у Генштабі.

У ніч на 21 червня безпілотники атакували Краснодарський край Росії. Зокрема, в районі військового аеродрому у Єйську спалахнула сильна пожежа. Понад десять вибухів прогриміло в районі краснодарського селища Афіпський і адигейського селища Яблоновський.

Оперштаб Краснодарського краю повідомив, що одразу кілька муніципалітетів Краснодарського краю зазнали масованої атаки: Темрюкський район, Єйський і Сіверський райони.

Зараз ви читаєте новину «Україна вдарила по об'єктах на території РФ - Генштаб повідомив деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути