середа, 17 серпня 2022 18:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна стоїть щонайменше за трьома вибухами в Криму – CNN

Україна стоїть щонайменше за трьома вибухами  в Криму – CNN
Україна стоїть щонайменше за трьома вибухами в окупованому Криму - CNN

Україна стоїть щонайменше за трьома вибухами, які сталися на російських військових об'єктах в анексованому Криму минулого тижня.

Включаючи вибух на російській авіабазі на західному узбережжі півострова, інформує CNN з посиланням на слова неназваного українського чиновника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсонській облраді назвали справжню причину закриття окупантами Керченського мосту

Чиновник побажав залишитися анонімним, оскільки не мав права ділитися інформацією зі ЗМІ.

У доповіді описується авіабаза "Саки", яка зазнала вибухів 9 серпня, – як важка, але одноразова втрата для російської військової інфраструктури на півострові. А наступні атаки є доказом систематичної військової спроможності України атакувати Крим.

"Інцидент 9 серпня на авіабазі "Саки", в результаті якого було знищено щонайменше сім військових літаків, завдав серйозної шкоди базі. Там загинула щонайменше одна людина", – йдеться у повідомленні.

Ці атаки відбуваються на тлі того, що рух опору, який зароджується на тимчасово окупованих Росією територіях, проводить диверсії.

На вихідних українські чиновники підтвердили, що залізничний міст під Мелітополем, яким росіяни переправляли військову техніку та зброю з окупованого Криму, був підірваний українськими партизанами.

Зранку 16 серпня прогриміли вибухи в селищі Азовське біля Джанкоя. В Джанкої розташований аеродром, де російські загарбники зосередили ударні вертольоти й іншу військову техніку.

9 серпня в районі Новофедорівки в окупованому Криму пролунало кілька потужних вибухів. Вони сталися на військовому аеродромі "Саки", звідки зазвичай злітають російські літаки, що атакують ракетами південь України.

Командування повітряних сил Збройних сил України підтвердило знищення дев'яти ворожих літаків.

Зараз ви читаєте новину «Україна стоїть щонайменше за трьома вибухами в Криму – CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути