неділя, 09 квітня 2023 07:33

Україна стоїть на варті вільного світу: Зеленський привітав християн з Великоднем

Україна стоїть на варті вільного світу: Зеленський привітав християн з Великоднем
Президент Володимир Зеленський привітав християн з Великоднем. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський привітав зі святом українців та всіх християн, які сьогодні, 9 квітня, відзначають Великдень.

Він опублікував звернення до всіх, хто святкує на передовій, та до друзів України зі всього світу.

"Вітаю братів поляків, литовців, латвійців, естонців. Наших справжніх друзів і союзників у США, Великій Британії, Німеччині, Італії, Франції, Канаді. У Празі та Братиславі, Любляні та Загребі, Відні та Бухаресті, Мадриді та Лісабоні, Амстердамі, Копенгагені та Брюсселі. Мільйони людей у Швеції, Фінляндії, Норвегії. Усіх, хто цього дня святкує Пасху в Європі, Латинській Америці, Африці, Азії та Австралії", ‒ зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звернувся до нації в річницю звільнення Чернігівщини

Він нагадав, що Україна нині стоїть на варті світу, який прагне жити вільно, у якому цінують життя, повагу та рівність кожної людини.

"Два дні тому я розділив іфтар із мусульманами України. Незабаром поздоровлю іудеїв України із завершенням Песаху. А рівно за тиждень привітаю всіх, хто святкує Великдень цьогоріч 16 квітня. Ми можемо сповідувати різні релігії, але ми однаково віримо у свободу. У нас можуть бути різні традиції, але є спільна для всіх – це захист рідної землі. Ми відзначаємо світлі свята в різні дати, але одна буде єдиною для всіх: для України та всього вільного світу. Це День нашої Перемоги. Спільної. Неминучої. Перемоги світла, добра, справедливості, перемоги життя. Усього того, що символізує свято Господнього Воскресіння", ‒ наголосив Зеленський.

Великдень – одне з найбільших християнських свят. Символізує воскресіння Ісуса Христа, а також загальне відродження і початок нового життя. За давньою традицією українці цього дня йдуть до церкви, щоб помолитися та освятити великодні кошики. Важливим елементом святкування наприкінці ХІХ століття стали привітання листівками, які українці надсилали поштою родичам і друзям.

Gazeta.ua за підтримки бренду KOBLEVO зробила підбірку українських великодніх листівок кінця ХІХ – початку ХХ століття.

Зараз ви читаєте новину «Україна стоїть на варті вільного світу: Зеленський привітав християн з Великоднем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути