Ексклюзиви
субота, 04 березня 2023 07:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна просить в ЄС додаткові снаряди ‒ Резніков назвав цифру

Україна просить в ЄС додаткові снаряди ‒ Резніков назвав цифру
Міністр оборони України Олексій Резніков каже, що Україні не вистачає артилерійських боєприпасів. Фото: korrespondent.net

Україна щомісяця додатково потребує по 250 тисяч артилерійських снарядів, щоб сповна використовувати потенціал свого озброєння.

Про це йдеться у листі міністра оборони України Олексія Резнікова до країн-членів ЄС, повідомляє Financial Times.

Українське міноборони просить ЄС надсилати Києву 250 тисяч артилерійських снарядів щомісяця, щоб зменшити гострий дефіцит, який обмежує просування ЗСУ на полі бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков розповів про криваву тактику Москви під Бахмутом

За словами Резнікова, через брак постачання українські військові вистрілюють лише п'яту частину снарядів, які вони могли б застосувати. У своєму листі міністр наголосив, що артилерія відіграє "вирішальну роль у знищенні військової потужності противника". Україна в середньому випускала 110 тис. снарядів калібру 155 мм на місяць. А це ‒ чверть від тієї кількості, яку використовувала Росія.

"Якби ми не були обмежені кількістю наявних артилерійських снарядів, ми могли б використовувати весь боєкомплект, а це 594 тисяч снарядів на місяць. За нашими оцінками, для успішного виконання завдань на полі бою мінімальна потреба становить не менше 60 відсотків від повного боєкомплекту, або 356 400 снарядів на місяць", – зазначив Резніков.

За інформацією видання, такий запит України значно перевищує допомогу, яку ЄС обговорює.

Україна обов'язково отримає від західних партнерів сучасні винищувачі. Українським військовим нададуть літаки кількох типів. Один з яких стане основним для ЗСУ. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Франція розглядає можливість постачання Україні своїх винищувачів Mirage. Про це заявив міністр оборони країни Себастьєн Лекорню. Курси для українських льотчиків нібито планують організувати у Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Україна просить в ЄС додаткові снаряди ‒ Резніков назвав цифру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути