Ексклюзиви
четвер, 04 січня 2024 10:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Ухилянтів з України вивозили до невизнаного Придністров'я
3

Група злочинців вивозила з України ухилянтів через невизнане Придністров’я
Фото: npu.gov.ua
Група злочинців вивозила з України ухилянтів через невизнане Придністров’я
Група злочинців вивозила з України ухилянтів через невизнане Придністров’я

СБУ та спецслужба Молдови знешкодили угруповання, яке вивозило ухилянтів з України до невизнаного Придністров'я.

Контррозвідка СБУ нейтралізувала міжнародне злочинне угруповання, яке діяло на користь РФ. Фігуранти незаконно переправляли українських громадян призовного віку за межі нашої держави, повідомляє пресслужба СБУ.

"Маршрут нелегального "трафіку" пролягав з території Одеської області до самопроголошеного Придністров'я, а далі на територію Молдови. Вартість одного "квитка на втечу" становила до 5 тис. доларів, залежно від терміновості виїзду. Зловмисники підвозили своїх "клієнтів" до кордону із невизнаним Придністров'ям, а далі проводили їх лісовими стежками поза контрольно-пропускними пунктами", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше шансів вижити - військовий пояснив, чому треба мобілізуватися

Правоохоронці затримали у Молдові двох учасників банди під час супроводу ними групи ухилянтів. Ще двох фігурантів викрито в Одесі, коли вони готували до відправлення за кордон нову партію потенційних призовників.

Злочинне угруповання організували двоє мешканців невизнаного Придністров'я, які мають українські та молдовські паспорти, а також перебувають у полі зору російських спецслужб. До створення каналу нелегальної міграції вони залучили спільників з Молдови та України.

"Щоб знайти "клієнтів", фігуранти створили декілька "спеціалізованих" Телеграм-каналів, де за гроші пропонували своє сприяння у втечі від мобілізації в нашій державі. Для конспірації незаконних прибутків учасники банди вимагали від ухилянтів "розраховуватись за послуги" через власні криптогаманці", - звітує СБУ.

На підставі матеріалів спільного розслідування всім учасникам угруповання планується повідомити про підозру.

Зокрема, заочну підозру готують двом організаторам схеми, які наразі переховуються на території так званої ПМР.

Молдова позбавилася залежності від Російської Федерації. Тоді як Кремль хоче використати молдаван для війни проти України.

Президентка Молдови Мая Санду в інтерв'ю румунським ЗМІ відреагувала на рішення Володимира Путіна спростити надання російського громадянства молдаванам, казахам та білорусам. Вона вважає, що у такий спосіб російський диктатор хоче набрати "гарматного м'яса" для війни в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Ухилянтів з України вивозили до невизнаного Придністров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути