понеділок, 14 серпня 2023 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза залишається високою: українців попередили про небезпеку

Загроза залишається високою: українців попередили про небезпеку
На Шахтарському напрямку завдав авіаційних ударів в районах Благодатного та Старомайорського. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні вночі Російська Федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали два ракетних, 43 авіаційних ударів та близько 55 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомив уранці 14 серпня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких є діти. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – звітує Генштаб.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів росіян зазнали такі населені пункти як Кам'янка, Петропавлівка, Піщане, Берестове, Кислівка Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив останні новини з передової

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Веселого Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів Луганської та Донецької областей.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Кліщіївки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку агресор завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Олександропіль, Спепове, Керамік, Новокалинове, Авдіївка, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку завдав авіаційних ударів в районах Благодатного та Старомайорського. Артилерійських обстрілів РФ зазнали також понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку окупант завдав авіаційних ударів в районах Червоного, Чарівного, П'ятихаток Запорізької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Зеленого Гаю, Одрадокам'янки, Білозерки Херсонської області. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів Херсонської та Миколаївської областей.

13 серпня Збройні сили України провели контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту. Українські війська просунулися вперед на заході Донецької – сході Запорізької областей, а також у західній частині Запорізької області, йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Загроза залишається високою: українців попередили про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути